Αναστροφή κλίματος στη Wall (update)

Σε αρνητικό έδαφος κινείται πλέον η Wall Street παρά την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, ενώ οι επενδυτές αναζητούν την επόμενη ξεκάθαρη τάση στην αγορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται πλέον η Wall Street παρά την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, ενώ οι επενδυτές αναζητούν την επόμενη ξεκάθαρη τάση στην αγορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Το θετικό κλίμα στη Wall Street δεν δείχνει να διατηρείται, παρά την πτωτική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών, και από τις συνεχείς συμφωνίες εξαγορών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει το deal που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών, για εξαγορά της χρεοκοπημένης Adelphia Communications από τις Time Warner και Comcast, το οποίο ”φιγουράρει” στο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal. Η έγκριτη χρηματιστηριακή εφημερίδα υποστηρίζει ότι το τίμημα της εξαγοράς θα ανέρχεται σε 17,6 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” υποχωρεί στα 53,66 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για την επάρκεια καυσίμων κατά την περίοδο αιχμής της αμερικανικής κατανάλωσης, στις καλοκαιρινές διακοπές, μετά την επίσημη ανακοίνωση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες εξαγοράς της βρετανικής Boots αλλά και της γαλλικής Allied Domecq από κοινοπραξίες με συμμετοχή αμερικανικών επενδυτικών εταιριών.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Deutsche Bank υποβάθμισε τη μετοχή της General Motors σε ”sell” από ”hold” μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο από 28 σε 24 δολάρια. Παράλληλα, προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου και της ανταγωνιστικής Ford Motor σε 10 δολάρια από 12, αποδίδοντας την υποβάθμιση στις δυσοίωνες προοπτικές των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.504 μονάδες με πτώση 0,4%%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,44%, στις 2.010 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,35%, στις 1.186 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,13% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.983 μονάδες, ενώ ο Dax κέρδισε 0,25%, στις 4.400 μονάδες. Αμετάβλητος ο Cac, στις 4.124 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v