Wall: Κέρδη λόγω πετρελαίου και εταιρικών

Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα των 54 δολαρίων και κάποια καλά εταιρικά νέα έδωσαν το έναυσμα για την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall να επιτυγχάνουν κέρδη. Άνοδος και στην Ευρώπη.

Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου στα επίπεδα των 54 δολαρίων και κάποια καλά εταιρικά νέα έδωσαν το έναυσμα για την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος με τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall να επιτυγχάνουν κέρδη. Άνοδος και στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Dow και S&P 500 κατέγραψαν κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq επανήλθε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων.

Η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” κάτω των 55 δολαρίων και η προσέγγιση των 54 δολαρίων από νωρίς το απόγευμα επέτεινε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τοποθετήσεις που συντηρήθηκε και από καλές εταιρικές ειδήσεις όπως η ανακοίνωση της Alcoa για κέρδη πρώτου τριμήνου μεγαλύτερα των αναμενόμενων.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου καθώς αρχής γενομένης από την Wal-Mart μία σειρά μικρότερων εταιριών του κλάδου όπως οι η Pier I Imports, η Goody’s Family Clothing, η Big Lots και η Talbots Inc. ανακοίνωσαν εκτιμήσεις για χαμηλότερες πωλήσεις.

Κινητικότητα εμφάνισε η μετοχή της Pfizer η οποία κατάφερε να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που παρουσίασε μετά την ανακοίνωση ότι αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ ζήτησε την απόσυρση του φαρμάκου Bextra από την αγορά ενώ εξέδωσε προειδοποίηση για το Celebrex.

Ανάλογη ήταν και η κίνηση της General Motors η οποία αποκόμισε κέρδη παρά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Smith Barney.

Κέρδη για την Cisco Systems μετά την αναβάθμιση της από την JMP Securities, η οποία προέβλεψε καλύτερα βιομηχανικά θεμελιώδη.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Apple Computer, με την ανακοίνωση ότι η First Albany αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρίας λόγω των μεγαλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων του iPod.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,75%, στα 9,38 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε κέρδισε 2,59%, στα 27,29 δολάρια. Ανοδος 0,69% για το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,26 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 10.546 μονάδες, ο Nasdaq σημειώσε άνοδο κατά 0,98% στις 2.018 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.191 μονάδες με κέρδη 0,60%.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο κατά 0,60% στις 4.977,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,24% και έκλεισε στις 4.389,52 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,42% και διαμορφώθηκε στις 4.124,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v