Μικρά κέρδη για Dow και S&P

Μικρά κέρδη αποκόμισε τελικά η Wall Street, καθώς οι διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου γύρω από τα επίπεδα των 56 δολαρίων δημιούργησαν κάποια ανησυχία, ενώ κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών εκδηλώθηκαν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Κέρδη στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη αποκόμισε τελικά η Wall Street, καθώς οι διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου γύρω από τα επίπεδα των 56 δολαρίων δημιούργησαν κάποια ανησυχία, ενώ κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών εκδηλώθηκαν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Κέρδη στην Ευρώπη.

Η αγορά απώλεσε σημαντικό μέρος των κερδών της με το Nasdaq να αποτυγχάνει την κατοχύρωση του ψυχολογικού φράγματος των 2.000 μονάδων, περνώντας σε αρνητικό έδαφος, ενώ μεγαλύτερες αντιστάσεις στις πιέσεις εμφάνισαν οι Dow και S&P 500 που διατήρησαν μικρά κέρδη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” εμφάνισαν αρκετές διακυμάνσεις, περνώντας και πάνω από το επίπεδο των 56 δολαρίων ανά βαρέλι, μετά τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις για την πορεία των αποθεμάτων βενζίνης την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου.

Από τις μετοχές του Dow, μεταξύ των κερδισμένων βρέθηκαν εκείνες των General Motors, Hewlett-Packard, Microsoft, Exxon Mobil και Honeywell International, ενώ μεταξύ των ”χαμένων” συγκαταλέγεται ο τίτλος της ΙΒΜ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε σήμερα ο κλάδος των εταιριών ημιαγωγών, μετά την αναβάθμιση αρκετών μετοχών του, μεταξύ των οποίων η Altera Corp. και Broadcom Corp., σε ”buy” από ”neutral”, από τη Merrill Lynch, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τις προοπτικές κερδοφορίας του κλάδου στο δεύτερο τρίμηνο.

Μικρή ενίσχυση για την μετοχή Alcoa, η οποία μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές της Cablevision Systems η οποία κατέθεσε προσφορά 16,5 δισ. δολ. για την Adelphia Communications, μπαίνοντας στο ”παιχνίδι” της απόκτησης της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Siebel Systems, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο θα είναι τελικά κατώτερα των προβλέψεων της.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,98%, στα 9,31 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε κέρδισε 0,38%, στα 26,60 δολάρια. Ανοδος 1,84% για το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,21 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύθηκε 0,26% στις 10.486 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με οριακή μεταβολή -0,01% στις 1.999 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.184 μονάδες με μικρά κέρδη 0,23%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09% στις 4.947,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,38% και έκλεισε στις 4.379,18 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.106,99 μονάδες με κέρδη 0,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v