Ολέθριος ο Μάρτιος για τα αμερικανικά ομόλογα

Ο χειρότερος των τελευταίων 12 μηνών ήταν ο Μάρτιος για τα αμερικανικά ομόλογα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούν οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες. Τόσο ο δείκτης της Lehman Brothers όσο και αυτός της Merrill Lynch συμφωνούν σε απόδοση περίπου -0,9% στο μήνα.

της Jennifer Hughes στη Νέα Υόρκη

Ο χειρότερος των τελευταίων 12 μηνών ήταν ο Μάρτιος για τα αμερικανικά ομόλογα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούν οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες.

Τόσο ο δείκτης της Lehman Brothers όσο και αυτός της Merrill Lynch συμφωνούν σε απόδοση περίπου -0,9% στο μήνα, που αποτελεί τη χειρότερη απόδοση από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν η ισχυρή βελτίωση των στοιχείων της αγοράς εργασίας πυροδότησαν σενάρια άμεσων αυξήσεων επιτοκίων και σημειώθηκε ξεπούλημα στα ομόλογα.

Το Μάρτιο, οι αγορές ομολόγων κλυδωνίστηκαν από την διολίσθηση των ομολογιών της General Motors και την προειδοποίηση της Federal Reserve για πληθωριστικές πιέσεις.

Από τις αρχές του μήνα, οι τιμές των ομολόγων έχουν μειωθεί δραματικά, οδηγώντας την απόδοση του αμερικανικού κρατικού δεκαετούς ομολόγου από 4,28% στο 4,69% την προηγούμενη εβδομάδα, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τη στιγμή που η Fed ξεκίνησε το ”χορό” των αυξήσεων επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης πέρυσι τον Ιούνιο.

Η απόδοση του treasury έχει σταθεροποιηθεί στο 4,58% καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα μακροοικονομικά στοιχεία της εβδομάδας. Η αναφορά της Fed στον πληθωρισμό, την προηγούμενη εβδομάδα, έχει οδηγήσει ορισμένους σε σπέκουλα ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει επιθετικότερες κινήσεις στο μέτωπο των επιτοκίων.

”Στην παρούσα φάση, οι επόμενες κινήσεις στην αγορά εξαρτώνται από τα οικονομικά δεδομένα”, επισημαίνει ο John Roberts, επικεφαλής των ομολογιακών συναλλαγών της Barclays Capital.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v