Η Morgan Stanley ”θυσιάζει” την κάρτα Discover

Μετά από μια εβδομάδα εσωτερικής ”ανταρσίας” και έντονων επικρίσεων ομάδας μετόχων, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα αποεπενδύσει την μονάδα πιστωτικών καρτών Discover, την οποία έστησε η ”πέτρα του σκανδάλου”, ο νέος CEO Philip Purcell.

Η Morgan Stanley ”θυσιάζει” την κάρτα Discover
Μετά από μια εβδομάδα εσωτερικής ”ανταρσίας” και έντονων επικρίσεων από ομάδα μετόχων, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να εκποιήσει την μονάδα πιστωτικών καρτών Discover, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την δυσαρέσκεια προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Philip Purcell, ο οποίος και έστησε την εν λόγω μονάδα.

Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι οι δύο νεοδιορισμένοι πρόεδροι, ο Stephen Crawford και ο Zoe Cruz, θα συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο διορισμός τους την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε την αποχώρηση ορισμένων διευθυντικών στελεχών και τροφοδότησε την διαμάχη μεταξύ των επενδυτικών τραπεζιτών της Morgan Stanley και των βετεράνων της Dean Witter, Discover & Co., με την οποία συγχωνεύθηκε το 1997.

Με τις παραπάνω κινήσεις, ουσιαστικά το δ.σ. ”έσπασε τη σιωπή” του όσον αφορά την διαμάχη, δηλώνοντας ότι ”εγκρίνει ένθερμα” τον Purcell και τη νέα διοικητική ομάδα του.

Ωστόσο η ανακοίνωση της αποεπένδυσης της Discover, η οποία πλήττεται από στασιμότητα ανάπτυξης, σηματοδοτεί μια εμφανή μεταστροφή των διαθέσεων προς τον Purcell, ο οποίος μέχρι χθες δήλωσε ότι η μονάδα πιστωτικών καρτών θα παραμείνει υπό την ομπρέλα της Morgan Stanley για δύο-τρία χρόνια ακόμη, μέχρι να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v