Ανέκαμψε η Wall

Ανέκαμψε τελικώς η Wall μετά την μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τις θετικές εξελίξεις από το εταιρικό μέτωπο και κυρίως την AIG. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ανέκαμψε τελικώς η Wall μετά την μικρή αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τις θετικές εξελίξεις από το εταιρικό μέτωπο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, μερική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, ωστόσο οι αναλυτές κάνουν λόγο για κερδοσκοπικό παιχνίδι, ενώ προβλέπουν ότι σύντομα τα επίπεδα των 58 δολαρίων ανά βαρέλι θα αποτελούν παρελθόν.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημείωσε η μετοχή της AIG, μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eliot Spitzer, που απομάκρυναν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στην εταιρία. Νωρίτερα η μετοχή του ασφαλιστικού κολοσσού είχε αναβαθμιστεί σε ”Buy” από την SSSB, ενώ η Morgan Stanley επανέλαβε την ”Overweight” σύσταση. Παράλληλα οι δύο επενδυτικοί οίκοι τόνισαν ότι η εταιρία εμφανίζεται ως ελκυστική πρόταση μετά την υποχώρηση που σημείωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου πτώση σημείωσαν τόσο η μετοχή της ChevronTexaco όσο και της Unocal με την πρώτη να ανακοινώνει την εξαγορά της δεύτερης. Ωστόσο η προσφερθείσα τιμή αντιστοιχεί σε discount με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, δεδομένο που πίεσε τη μετοχή, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Morgan Stanley με αφορμή το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που ”ήθελε” την HSBC να εξαγοράζει την αμερικανική τράπεζα.

Αντίθετα υποχώρησε η Fannie Mae, με την αγορά να βλέπει με ”καλό μάτι” δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για έρευνα των αρμόδιων αρχών για τις λογιστικές πρακτικές της εταιρίας.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 2,34%, στα 9,17 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε κέρδισε 1,42%, στα 26,43 δολάρια. Αμετάβλητο το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,91 δολάρια.

Στις 10.421 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με κέρδη 0,16%, ενώ κέρδη 0,32% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.991 μονάδες. Κέρδη 0,27% για τον S&P 500, στις 1.176 μονάδες.

Εξάλλου, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,35%, στις 4.896 μονάδες και ο Dax στις 4.341 μονάδες, με απώλειες 0,73%. Πτώση 0,68% σημείωσε ο Cac στις 4.052 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v