Wall: Πτώση εν μέσω macro, 3μήνου και πετρελαίου

Συνεδρίαση μικτών τάσεων και υποχώρησης για τη Wall Street, με την άνοδο του πετρελαίου να ασκεί πιέσεις, αρκετά χαρτοφυλάκια να αναπροσαρμόζονται λόγω ολοκλήρωσης του α’ τριμήνου και τους επενδυτές να προσπαθούν να ”χωνέψουν” τα macro που ανακοινώθηκαν. Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη.

Συνεδρίαση μικτών τάσεων και υποχώρησης για τη Wall Street, με την άνοδο του πετρελαίου να ασκεί πιέσεις, αρκετά χαρτοφυλάκια να αναπροσαρμόζονται λόγω ολοκλήρωσης του α’ τριμήνου και τους επενδυτές να προσπαθούν να ”χωνέψουν” τα macro που ανακοινώθηκαν. Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” επανήλθαν στο επίπεδο των 55 δολαρίων ανά βαρέλι, καθώς η μείωση των αποθεμάτων καυσίμων δημιουργεί ανησυχίες για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή ευνόησε τις μετοχές εταιριών ενέργειας όπως η Exxon Mobil και η Chevron Texaco Corp. τα κέρδη των οποίων στήριξαν τον S&P 500 που καθ’ όλη τη συνεδρίαση κατέγραφε οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμου.

Στο μέτωπο των macro, σημαντική ενίσχυση κόντρα στις προβλέψεις σημείωσε η βιομηχανική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιφέρεια του Σικάγο το Μάρτιο, όπως καταμετράται από τον δείκτη PMI. Παράλληλα, αύξηση εμφάνισαν τα επιδόματα ανεργίας έναντι πτώσης που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε η Qwest Communications, η οποία κατέθεσε και τρίτη προσφορά για την απόκτηση της MCI.

Πτώση για την AIG η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και χαμηλότερα κέρδη, καθώς απώλεσε την άριστη βαθμολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στο πλαίσιο των οικονομικών σκανδάλων.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την Alcoa η οποία προβλέπει άνοδο της ζήτησης αλουμινίου λόγω της παγκόσμιας έλλειψης.

Κέρδη για τη μετοχή της J.C. Penney μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ομάδα επενδυτών οδηγούμενη από τις Cerberus Capital Management και Carlyle Group ενδέχεται να εξαγοράσει την εταιρία έναντι τιμήματος έως και 18 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκε η Morgan Stanley, παρά τις ”βολές” που δέχεται ο επικεφαλής Philip Purcell ο οποίος αρνείται τόσο να παραιτηθεί όσο και να προχωρήσει στη διάσπαση της εταιρίας, γεγονός που σύμφωνα με αναλυτές θα ωθούσε την αξία της εταιρίας στα 83 δισ. δολάρια.

Κέρδη 0,81% σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 8,81 δολάρια, ενώ άνοδο 0,44% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,92 δολάρια. Πτώση 0,24% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,05 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow υποχώρησε 0,35% στις 10.503 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει πτώση 0,32% στις 1.999 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.180 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,07%.

Με μικτά προσήμα έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές εξανεμίζοντας τα κέρδη που κατέγραφαν στον απόηχο του χθεσινού ανοδικού ράλι της αμερικανικής αγοράς.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,13% στις 4.894,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 4.348,77 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,08% και διαμορφώθηκε στις 4.067,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v