Στοιχεία για εμπλοκή Buffett σε συναλλαγές με AIG

Ο Warren Buffett είχε ενημερωθεί λεπτομερώς προκαταβολικά για τη συμφωνία με την AIG και είχε εκτιμήσει ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που διαψεύδει την επίσημη θέση της Berkshire Hathaway.

Στοιχεία για εμπλοκή Buffett σε συναλλαγές με AIG
Ο Warren Buffett είχε ενημερωθεί λεπτομερώς προκαταβολικά για τη συμφωνία της Berkshire Hathaway με την AIG και είχε εκτιμήσει ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Buffett, διάσημος επενδυτής και πρόεδρος της Berkshire Hathaway έχει κληθεί στις 11 Απριλίου να καταθέσει στις νομοθετικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του σε αμφιλεγόμενες ασφαλιστικές συμβάσεις μεταξύ της θυγατρικής της Berkshire, General Re και της American International Group.

Η Berkshire Hathaway εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη, η οποία τονίζει ότι ο κ. Buffet ”δεν γνώριζε τη δομή ή κάποιες παράτυπες χρήσεις των συναλλαγών”.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους έγγραφα και μαρτυρίες ότι ο Buffett είχε εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, οι παράτυπες συναλλαγές αφορούν τη μεταφορά προσδοκώμενων απαιτήσεων ύψους 500 εκ. δολ. από την General Re στην AIG, η οποία κατέγραψε τα premiums στα έσοδα και προσέθεσε 500 εκ. δολ. στα αποθεματά της, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων.

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Elliot Spitzer, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εκτιμά ότι υπάρχουν λογιστικές ατασθαλίες σε 50 συνολικά συναλλαγές της AIG, ύψους 1,5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v