Θετικό κλίμα λόγω εταιρικών νέων στη Wall

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εξαλείφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να στρέψουν την προσοχή τους στα καλά εταιριά νέα, ”προσπερνώντας” τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Ανάλογη κίνηση και στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εξαλείφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να στρέψουν την προσοχή τους στα καλά εταιριά νέα, ”προσπερνώντας” τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας.

Παράλληλα, ανάλογη κίνηση σημειώθηκε και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κάλυψαν το χαμένο έδαφος, με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να κλείνουν με θετικό πρόσημο και το Λονδίνο οριακά χαμηλότερα.

Η HCA Inc., η μεγαλύτερη αλυσίδα νοσοκομείων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο στα 88-93 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών που έκανε λόγο για κέρδη 76 σεντς.

Η Monsanto Co., η μεγαλύτερη παγκοσμίως, εταιρία ανάπτυξης γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, αναβάθμισε την πρόβλεψη της για τα κέρδη της χρήσης που λήγει τον Αύγουστο στα 85-97 σεντς ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης ανώτατης πρόβλεψης για 93 σεντς.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές εταιριών ενέργειας και πετρελαίου μετά και την αναβάθμιση των προβλέψεων της Merrill Lynch για τα κέρδη πρώτου τριμήνου τέτοιου είδους εταιριών.

Συγκεκριμένα, ο Dow κυμαίνεται στις 10.505 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,29% και διαμορφώνεται στις 1.998 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.177 μονάδες, με μικρά 0,26% κέρδη.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 4.919 μονάδες, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 4.351,89 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19 και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% και διαμορφώθηκε στις 4.081,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v