Η General Electric εμπνέει τη Wall Street

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές του Dow Jones μετά από την αναβάθμιση κατά 3% των εκτιμήσεων της General Electric για την κερδοφορία πρώτου τριμήνου.

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές του Dow Jones μετά από την αναβάθμιση κατά 3% των εκτιμήσεων της General Electric για την κερδοφορία πρώτου τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η διατήρηση των πετρελαϊκών τιμών κάτω από τα 55 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, αλλά και τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, θεωρούνται εξελίξεις φιλικές προς την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αύριο θα παραμείνει κλειστή.

Ειδικότερα, η αύξηση κατά 0,3% που σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών το Φεβρουάριο ήταν μικρότερη από ότι προσδοκούσαν οι αναλυτές, σε μια είδηση που κρίνεται ως θετική καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν πλέον στενά όλα τα δεδομένα που συνδέονται με τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα έως 19 Μαρτίου ανέρχεται σε 324.000, καταγράφοντας αύξηση 3.000, έναντι εκτιμήσεων για πτώση στα 316.000 άτομα.

Η General Electric ανακοίνωσε την ενίσχυση των προσδοκιών της για την κερδοφορία πρώτου τριμήνου κατά 3% στα 37-38 σεντς, αποδίδοντας την αισιοδοξία της στην ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων που καταγράφει στο εν λόγω διάστημα.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Lexar Media ενισχύεται πλέον του 75% στα 5,60 δολ. μετά από ευνοϊκή δικαστική απόφαση στην διαμάχη της με την Toshiba για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ATI Technologies ανακοίνωσε σχεδιασμό για επαναγορά του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ ανάλογα σχέδια αποκάλυψε και η Yahoo για επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας 3 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.487,05 μονάδες με κέρδη 0,31%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,42%, στις 1.998,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,30%, στις 1.175,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,26% στις 4.923,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,89% στις 4.068,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.330,08 μονάδες με κέρδη 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v