Οριακές μεταβολές στη Wall ελέω πετρελαίου

Με οριακές μεταβολές των δεικτών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αντιστάθμισε εν μέρει τις πιέσεις, ωστόσο οι ενδείξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού συντηρούν το κλίμα ανησυχίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Με οριακές μεταβολές των δεικτών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αντιστάθμισε εν μέρει τις πιέσεις, ωστόσο οι ενδείξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού συντηρούν το κλίμα ανησυχίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή με ρυθμούς οριακά υψηλότερους των αναμενόμενων ενέτεινε την άποψη ότι η Fed ενδεχομένως να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων, ωστόσο η πτώση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” λειτούργησε εξισορροποιητικά.

Ωστόσο, μία αναπάντεχη είδηση για έκρηξη σε διυλιστήριο της BP στο Τέξας επανέφερε τις τιμές του πετρελαίου στο επίπεδο των 54 δολαρίων, γεγονός που επηρέασε αρνητικά και τη Wall Street.

Ιδιαίτερη νευρικότητα επέδειξε ο Dow Jones με συχνές εναλλαγές προσήμου.

Από τις μετοχές του Dow, οι Pfizer, IBM, Intel και SBC Communications ήταν μεταξύ εκείνων που αποκόμισαν κέρδη, ενώ στον αντίποδα οι τίτλοι των Alcoa, American Express, DuPont, Exxon Mobil και Caterpillar ήταν μεταξύ των blue chips που δέχθηκαν πιέσεις.

Αρνητική η εικόνα της Hewlett-Packard η οποία περιέκοψε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της το 2005, εκτιμώντας πλέον ότι θα σημειώσουν άνοδο 9,7% έναντι προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για αύξηση 10,1%.

Κέρδη για τη Verizon Communications τη στιγμή που συνεχίζεται η ”μάχη” για την απόκτηση της MCI Inc. το Δ.Σ. της οποίας συναντάται την Τετάρτη για να εξετάσει τη νέα προσφορά της αντίπαλης Qwest Communications.

Στο ”μικροσκόπιο” των επενδυτών παραμένει η General Motors η οποία εξετάζει την πώληση ποσοστού της θυγατρικής της GMAC Commercial Mortgage έναντι τιμήματος ύψους έως και 1 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε υποχώρηση.

Θετική η εικόνα της XM Satellite Radio Holdings Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι η Hyundai Motor Co. θα τοποθετήσει εξοπλισμό της σε όλα τα οχήματα που θα κατασκευάσει αρχής γενομένης από το 2006.

Κέρδη για την Visteon Corp. μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχής της από ”underperform” σε ”neutral” από αναλυτή της Robert W. Baird & Co.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας παρέμεινε αμετάβλητο στα 7,02 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,71%, στα 8,90 δολάρια. Κέρδη 0,75% για το ADR της 3Ε στα 25,62 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.456 μονάδες με οριακή πτώση 0,14%, ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 1.990 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε επίσης οριακή άνοδο κατά 0,07% και έκλεισε στις 1.172 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,54% στις 4.910,40 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στις 4.032,41 μονάδες με απώλειες 0,36%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX περιόρισε κατά πολύ τις απώλειες του και έκλεισε στις 4.317,20 μονάδες με οριακή πτώση 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v