Στο επίπεδο των 54 δολαρίων το αργό (update)

Mία αναπάντεχη είδηση για έκρηξη σε διυλιστήριο της BP στο Τέξας επανέφερε τις τιμές του πετρελαίου στο επίπεδο των 54 δολαρίων. Σημειώνεται ότι μέχρι εκείνη την ώρα οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” σημείωναν υποχώρηση μεγαλύτερη των 2 δολαρίων ανά βαρέλι.

Mία αναπάντεχη είδηση για έκρηξη σε διυλιστήριο της BP στο Τέξας επανέφερε τις τιμές του πετρελαίου στο επίπεδο των 54 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι μέχρι εκείνη την ώρα οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” σημείωναν υποχώρηση μεγαλύτερη των 2 δολαρίων ανά βαρέλι, λόγω της ανακοίνωσης για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ στα υψηλά του Ιουλίου 2002.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια στα 309,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου, έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Στην πτώση των τιμών συνέβαλαν, σύμφωνα με τους αναλυτές, και οι ενδείξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού που ενισχύουν την άποψη ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να χρειαστεί να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά έχει επιστρέψει στα 54,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ πτωτικά εξακολουθεί να κινείται το Brent στο Λονδίνο με την τιμή να κυμαίνεται στα 53,04 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, πτωτικά στα 425,05 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v