Υψηλότερα των 57 δολαρίων το πετρέλαιο (update)

Υψηλότερα των 57 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται πλέον οι τιμές του πετρελαίου με αφορμή τις ανησυχίες ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν αρκεί ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Στα 57,2 δολάρια ανά βαρέλι το συμβόλαιο Απριλίου.

Υψηλότερα των 57 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται πλέον οι τιμές του πετρελαίου με αφορμή τις ανησυχίες ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν αρκεί ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Τα μέλη του καρτέλ συμφώνησαν αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής κατά 500 χιλ. βαρέλια στα 27,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που είναι επίπεδο-ρεκόρ για τα 10 μέλη του καρτέλ.

Η αύξηση σηματοδοτεί κατά τους αναλυτές μια μεταστροφή της πολιτικής του καρτέλ, καθώς θα επιτρέψει τη συγκέντρωση αποθεμάτων στο β΄ τρίμηνο, ώστε το καρτέλ να είναι προετοιμασμένο για την εκτίναξη της ζήτησης στο β΄ εξάμηνο.

”Αν δεν αυξήσουν τα αποθέματα τώρα, δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη φετινή ζήτηση” αναφέρει αναλυτής της Barclays στο Λονδίνο.

Το συμβόλαιο Απριλίου κινείται στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη στα 57,2 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο Μαΐου του αργού στο Λονδίνο κινείται επίσης σε ρεκόρ στα 54,2 δολάρια ανά βαρέλι.

Εξάλλου, στα 442 δολ. ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v