Καθολική πτώση στις αναδυόμενες αγορές μετά τη Fed

Τα νομίσματα, τα ομόλογα και οι μετοχές υποχωρούν στις αναδυόμενες αγορές, μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed, που θα διογκώσει το κόστος δανεισμού των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Καθολική πτώση στις αναδυόμενες αγορές μετά τη Fed
Τα νομίσματα, τα ομόλογα και οι μετοχές υποχωρούν στις αναδυόμενες αγορές, μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, που ”ρίχνει” τις ανταγωνιστικές αποδόσεις των αγορών με μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Η τουρκική λίρα βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 1,5 έτους κατά 2,3% στα 1,3635 ανά δολάριο. ”Η επιτάχυνση στις αμερικανικές αυξήσεις επιτοκίων υποβαθμίζει την ελκυστικότητα των τουρκικών χρεογράφων και διώχνει τα κεφάλαια από τις τουρκικές αγορές”, δήλωσε χαρακτηριστικά αναλυτής της Alternatifbank στην Κωνσταντινούπολη.

Τα νομίσματα της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Τουρκίας αποδυναμώθηκαν έναντι του δολαρίου. Ο δείκτης Bovespa στη Βραζιλία υποχώρησε χθες 0,7% και ο Merval της Αργεντινής 3%.

Το ομόλογο αναφοράς της Βραζιλίας λήξης 2040, το χρεόγραφο με τη μεγαλύτερη συναλλακτικότητα μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών.

Η δε Ινδονησία ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα αναστείλει την ομολογιακή έκδοση ύψους 1 δισ. δολ. που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς οι τράπεζες-σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι το κόστος δανεισμού στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα αυξηθεί μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα 10ετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου βυθίστηκαν μετά την απόφαση της Fed, ωθώντας τις αποδόσεις έως το 4,64% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v