Ηπια άνοδος εν αναμονή της FED

Σταθεροποιητικά, σε θετικό έδαφος, κινείται η Wall Street, καθώς οι ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας, μέχρι στιγμής, αντισταθμίζουν μερικώς τις ανησυχίες για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η FED στο θέμα των επιτοκίων.

Σταθεροποιητικά, σε θετικό έδαφος, κινείται η Wall Street, καθώς οι ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας, μέχρι στιγμής, αντισταθμίζουν μερικώς τις ανησυχίες για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η FED στο θέμα των επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις αποφάσεις της Federal Reserve στο ζήτημα των επιτοκίων, αλλά κυρίως την ορολογία που θα ακολουθήσει την διαφαινόμενη αύξηση στο 2,75%.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed συνεδριάζει στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) και η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,75%.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε αύξηση κατά 0,4% το Φεβρουάριο, έναντι ενίσχυσης 0,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο ύψους 0,3%, ενώ η αύξηση αποδίδεται στην άνοδο που σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Wyeth η οποία προέβλεψε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο θα φθάσουν τα 75 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 67 σεντς που είναι η κατά μέσο όρο εκτίμηση των αναλυτών.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές φαρμακευτικών εταιριών με τις Bristol-Myers Squibb και Johnson & Johnson να κινούνται θετικά.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Motorola, καθώς σύμφωνα αναλυτή της Banc of America αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης των πελατών στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ως εκ τούτου ο αναλυτής Tim Long προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από ”neutral” σε ”buy”, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 20 από τα 18 δολάρια.

Θετική η κίνηση της Compuware Corp. μετά τη διευθέτηση όλων των νομικών θεμάτων της εταιρίας με την International Business Machines Corp.. Η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να δώσει άδεια ύψους 140 εκατ. δολαρίων σε προϊόντα της Compuware ενώ προσφέρθηκε να αγοράσει έναντι 260 εκατ. δολαρίων της υπηρεσίες της εταιρίας λογισμικού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Delphi Corp., η μεγαλύτερη παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο εσωτερικός λογιστικός έλεγχος, γεγονός που δίνει ώθηση στη μετοχή της.

Αντίθετα, πτώση σημειώνει η μετοχή της American International Group (AIG), καθώς προχώρησε στην απόλυση υψηλόβαθμου στελέχους της ο οποίος δεν κατάφερε να συνεργαστεί με κυβερνητικούς αρμοδίους που διενεργούσαν έρευνες.

Αρνητική η εικόνα της Electronic Arts Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει καθαρά κέρδη για τη χρήση που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου στα 1,62-1,64 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για κέρδη έως και 1,87 δολάρια.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της McCormick & Co. η οποία προέβλεψε κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο στα 30 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης αναλυτών για 32 σεντς ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 10.589 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.010 μονάδες ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,17%, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.187 μονάδες με μικρή άνοδο 0,33%.

Μικρά κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4.937,30 μονάδες με οριακή άνοδο +0,08%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 4.320,69 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,35% και διαμορφώθηκε στις 4.047,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v