Προς αύξηση επιτοκίων στο 2,75% η Fed

Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια για έβδομη φορά, ενώ οι αγορές αναμένουν τις διατυπώσεις για να διακρίνουν κατά πόσον η τράπεζα προετοιμάζει πιο επιθετικές αυξήσεις για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Προς αύξηση επιτοκίων στο 2,75% η Fed
Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια για έβδομη φορά σήμερα Τρίτη, ενώ οι αγορές αναμένουν τις διατυπώσεις στην ανακοίνωση της απόφασης, προκειμένου να διακρίνουν κατά πόσον η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζει πιο επιθετικές αυξήσεις για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο fed funds στο 2,75%. Οι παράγοντες των αγορών θεωρούν την απόφαση της επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής δεδομένη και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η τράπεζα για να εξηγήσει την απόφασή της, από την οποία οι αγορές περιμένουν ενδείξεις για τη μελλοντική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Η Fed θα έχει ένα ακόμη στοιχείο για την πορεία του πληθωρισμού πριν από τη συνάντηση των μελών της επιτροπής καθορισμού της πολιτικής, όταν το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τον δείκτη τιμών χονδρικής Φεβρουαρίου, που θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος προάγγελος των πληθωριστικών τάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v