Νευρικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall

Νευρική συνεδρίαση στη Wall Street με οριακές μεταβολές στο κλείσιμο, καθώς μικρή υποχώρηση του πετρελαίου από τα υψηλά, περιόρισε τις πιέσεις, ωστόσο τα macro παραμένουν μικτά συντηρώντας τις ανησυχίες για την οικονομία. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Νευρική συνεδρίαση στη Wall Street με οριακές μεταβολές στο κλείσιμο, καθώς μικρή υποχώρηση του πετρελαίου από τα υψηλά, περιόρισε τις πιέσεις, ωστόσο τα macro παραμένουν μικτά συντηρώντας τις ανησυχίες για την οικονομία. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινήθηκαν υψηλότερα των 57 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τις ανησυχίες ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν αρκεί ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Εν τω μεταξύ, πτώση κατά 10.000 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου, διαμορφούμενος στις 318.000, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών. Η πτώση είναι μικρότερη από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε διάστημα 20 μηνών εμφάνισε το Μάρτιο ο δείκτης για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 11,4 έναντι του 23,9 τον Φεβρουάριο.

Αύξηση κατά 0,1% σημείωσε ο οικονομικός δείκτης leading indicator Φεβρουαρίου, έναντι πτώσης 0,3% τον Ιανουάριο.

Κέρδη για την Exxon Mobil η οποία τον τελευταίο μήνα ξεπέρασε την General Electric Co. ως η μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως σε επίπεδο αξίας αγοράς. Άνοδο σημείωσε η Valero Energy Corp. η οποία αποτελεί την μετοχή με την καλύτερη απόδοση στον δείκτη S&P 500.

Θετική η εικόνα της Toys R Us η οποία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της από ομάδα ιδιωτών επενδυτών έναντι τιμήματος ύψους 6,6 δισ. δολαρίων.

Άνοδος για την EchoStar Communications Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ η οποία ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο στα 70,1 εκατ. δολάρια και την αύξηση των συνδρομητών της κατά 430.000.

Κέρδη για τη μετοχή της Time Warner η οποία σύμφωνα με αναλυτές ενδέχεται να προχωρήσει σε κινήσεις που θα ενισχύσουν τη μετοχή της.

Κινητικότητα παρουσίασαν αρκετές μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ των ”κερδισμένων” του Nasdaq η Apple Computers και η Oracle. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Lexar Media που εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την πορεία των πωλήσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές Class B της Viacom μετά την ανακοίνωση του προέδρου της εταιρίας για ενδεχόμενη διαίρεση της επιχείρησης καθώς η αξία των καλωδιακών δικτύων παραμένει περιορισμένη λόγω του χαμηλού ρυθμού αύξησης των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων.

Πτώση για τη General Motors, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι επενδυτές δεν έχουν ”ξεπεράσει” ακόμη την ανακοίνωση των προβλέψεων της εταιρίας για απώλειες τριμήνου οι οποίες θα είναι οι μεγαλύτερες από το 1992.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές των εταιριών Morgan Stanley και Goldman Sachs οι οποίες ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων.

Αρνητική η εικόνα για τις μετοχές των εταιριών Qwest Communications, MCI και Verizon, μετά την ανακοίνωση ότι η πρώτη κατέθεσε νέα υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της MCI ”μπαίνοντας σφήνα” στο επικείμενο deal με την Verizon.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 3,23% στα 7,49 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,43% στα 9,40 δολάρια. Κέρδη 1,20% στα 26,97 δολάρια για το ADR της 3Ε.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,06% στις 10.626 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφάνισε οριακά κέρδη 0,03% στις 2.016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,18% στις 1.190 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,31% στις 4.922,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,16% και ανήλθε στις 4.315,92 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 4.032,07 μονάδες με μικρά κέρδη 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v