Intel: Απειλείται η τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης ημιαγωγών του κόσμου προειδοποίησε ότι η αμερικανική τεχνολογική υπεροχή απειλείται και ότι απαιτείται μια διευρυμένη προσπάθεια ερευνών για την διατήρηση της ηγετικής της θέσης.

του Chris Buttall στο Σαν Φρανσίσκο

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης ημιαγωγών του κόσμου προειδοποίησε ότι η αμερικανική τεχνολογική υπεροχή απειλείται και ότι απαιτείται μια διευρυμένη προσπάθεια ερευνών για την διατήρηση της ηγετικής της θέσης.

”Η ηγετική θέση των ΗΠΑ στην τεχνολογία δέχεται επίθεση” σχολίασε ο Craig Barrett της Intel σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Washington. ”Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι παγκόσμια και πιο διευρυμένη από οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν”.

Ο κ. Barrett βρέθηκε στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο συνδυασμένων παρασκηνιακών κινήσεων της τεχνολογικής βιομηχανίας της χώρας ώστε να πεισθεί ο Πρόεδρος George W. Bush και το Κογκρέσο να αυξήσουν τις κρατικές επιδοτήσεις στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.

”Θα χρειασθεί μια μαζική, συντονισμένη ερευνητική προσπάθεια τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και από τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν τον παγκόσμιο ηγέτη στην πληροφορική”, δήλωσε.

”Εάν δεν ανταγωνιστούμε επιτυχημένα ώστε να κερδίσουμε, θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο αλλά και την εθνική ασφάλεια της χώρας στο μέλλον”.

Ο Steve Appleton, διευθύνων σύμβουλος της Micron Technology και πρόεδρος της ένωσης της βιομηχανίας ημιαγωγών προειδοποίησε ότι οι μέχρι στιγμής προσπάθειες είναι ανεπαρκείς.

Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στα ερευνητικά προγράμματα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τα τελευταία 20 χρόνια, ως ποσοστό επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

Τα στελέχη της βιομηχανίας επισημαίνουν ότι οι τέσσερις δεκαετίες συνεχόμενης προόδου στην τεχνολογία των ημιαγωγών δημιούργησαν νέες βιομηχανίες όπως αυτή των προσωπικών υπολογιστών, του internet και της κινητής τηλεφωνίας.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v