Τα εταιρικά νέα πιέζουν τη Wall

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς η ψυχολογία των επενδυτών επηρεάζεται αρνητικά τόσο από κάποια εταιρικά νέα όσο και από τα μακροοικονομικά στοιχεία. Πτωτικά κινείται η Ευρώπη.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς η ψυχολογία των επενδυτών επηρεάζεται αρνητικά τόσο από κάποια εταιρικά νέα όσο και από τα μακροοικονομικά στοιχεία. Πτωτικά κινείται η Ευρώπη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η σημερινή συνεδρίαση των μελών του OPEC, τα οποία βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας αύξησης των ποσοστώσεων παραγωγής για τέταρτη φορά σε ένα χρόνο, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσουν τις τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Παράλληλα, δεν λείπουν και τα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, αλλά και για τις νέες κατοικίες που ήταν επίσης άνω των προβλέψεων.

Η General Motors περιέκοψε τις εκτιμήσεις της σχετικά με τα κέρδη τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο όσο και για ολόκληρη τη χρήση του 2005. Η αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει περιορισμό πωλήσεων και παραγωγής στη Β. Αμερική.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση της για την Coca-Cola Co. σε ”neutral” από ”reduce”, εκτιμώντας ότι η εταιρία κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η First Albany Corp. υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της MicroStrategy Inc. σε ”buy” από ”strong buy”.

Μετά την Lehman Brothers, η Bear Stearns ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου στα 2,64 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,34 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ενδιαφέρον αναμένεται και σήμερα για τη μετοχή της TiVo Inc. μετά τη χθεσινή ανακοίνωση περί συμφωνίας συνεργασίας με την Comcast Corp.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 10.721 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει μικρή πτώση 0,30% και διαμορφώνεται στις 2.028 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.195 μονάδες με υποχώρηση 0,23%.

Πτωτικά κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,15% στις 4.942 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κυμαίνεται στις 4.327 μονάδες με απώλειες 1,38%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1,08% και διαμορφώνεται στις 4.033 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v