Η πτώση του πετρελαίου ενίσχυσε τη Wall

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street, σε μια νευρική συνεδρίαση που κυριάρχησαν οι εταιρικές ειδήσεις αλλά και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι. Κέρδη στη Φρανκφούρτη.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street, σε μια νευρική συνεδρίαση που κυριάρχησαν οι εταιρικές ειδήσεις αλλά και η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι. Κέρδη στη Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού με αφορμή τις δηλώσεις του Σαουδάραβα Υπουργού πετρελαίου που τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης της παραγωγής από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ, ώστε να υποχωρήσουν οι τιμές.

Στα εταιρικά νέα, με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Walt Disney, μετά την ανακοίνωση ότι ο Πρόεδρος της εταιρίας, Robert Iger, θα αναλάβει καθήκοντα CEO όταν αποχωρήσει ο τρέχον διευθύνων σύμβουλος.

Εξάλλου, πτώση κατέγραψε η μετοχή της American International Group, με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal που ήθελε τον CEO της εταιρίας, Μ. Greenberg, να παραιτείται λόγω έρευνας των αρμόδιων αρχών, για τις λογιστικές πρακτικές του ασφαλιστικού κολοσσού.

Αντίθετα κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι της ΙΒΜ και της Ascential Software, μετά την ανακοίνωση της πρώτης για την εξαγορά της δεύτερης. Η ΙΒΜ θα καταβάλει 1,1 δισ. δολ. ή 18,5 δολάρια ανά μετοχή της Ascential Software.

Σε πτωτικό έδαφος βρέθηκε η Avocent, κατόπιν της αναθεωρημένης χαμηλότερης πρόβλεψής για την πορεία των μεγεθών της στο α΄ τρίμηνο του 2005.

Στις 10.804 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με κέρδη 0,28%, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκε ο Nasdaq, με κέρδη 0,46% στις 2.051 μονάδες. Κέρδη 0,56% για τον S&P, στις 1.206 μονάδες. Εξάλλου, στο 4,51% διαμορφώθηκε η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 1,86%, στα 7,9 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε πτώση 2,55%, στα 9,55 δολάρια. Κέρδη 0,44% για το ADR της 3Ε, στα 27,1 δολάρια.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη ο FTSE 100 υποχώρησε 0,14%, στις 4.975 μονάδες, ενώ ο Cac υποχώρησε 0,02%, στις 4.048 μονάδες. Αντίθετα ο Dax ενισχύθηκε 0,16%, στις 4.367 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v