Ανάμικτα τα συναισθήματα στη Wall

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου φάνηκε να καθησυχάζει τους επενδυτές και περιόρισε τις πιέσεις αλλά δεν κατάφερε να τις εξαλείψει όσον αφορά τις μετοχές του Nasdaq. Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου φάνηκε να καθησυχάζει τους επενδυτές και περιόρισε τις πιέσεις αλλά δεν κατάφερε να τις εξαλείψει όσον αφορά τις μετοχές του Nasdaq. Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η προσοχή των επενδυτών μοιράστηκε ανάμεσα στα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο, την πτώση του πετρελαίου και τις προβλέψεις που αναμένεται να ανακοινώσει η Intel.

Στο μέτωπο της μακροοικονομίας, αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου και διαμορφώθηκαν στις 327.000, με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση στις 309.000.

Επιπροσθέτως, αύξηση 1,1% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση της τάξεως του 0,6%. Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως αν το ύψος των αποθεμάτων κινηθεί υψηλότερα των πωλήσεων τότε ίσως δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του Φεβρουαρίου κατέγραψε έλλειμμα 113,9 δισ. δολαρίων, ποσό αυξημένο σε σχέση με τα 96,7 δισ. δολάρια του προηγούμενου μήνα αλλά και έναντι των προβλέψεων αναλυτών που ανέμεναν διαμόρφωση του ελλείμματος στα 100 δισ. δολάρια.

Στα θετικά η ανακοίνωση της National Semiconductor για κέρδη τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων αλλά και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Κέρδη για τη μετοχή της Altera Corp. η οποία βελτίωσε τις προβλέψεις της για το πρώτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 245,6 εκατ. δολαρίων, αυξημένες κατά 6%.

Θετική η κίνηση της Motorola Corp. η οποία αναβαθμίστηκε σε ”buy” από ”hold” από την Deutsche Bank.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές των εταιριών ενέργειας και πετρελαίου με τις Exxon Mobil, Valero Energy και Chevron Texaco, που δέχθηκαν πιέσεις, να ξεχωρίζουν για τη συναλλακτική τους δραστηριότητα.

Αρνητική η εικόνα της εταιρίας Bluelinx Hldgs Inc., η οποία εμφάνισε στο τρίμηνο μειωμένα κέρδη τα οποία αποδίδονται στην υποχώρηση των τιμών δομικών υλικών.

Πτώση για τη μετοχή της Delta Air Lines Inc. η οποία επανέλαβε τις εκτιμήσεις της περί σημαντικών απωλειών το 2005.

Στο ”μικροσκόπιο” των επενδυτών σήμερα και οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου.

Τόσο η Children’s Place Retail Stores όσο και οι ShopKo Stores και Urban Outfitters ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων.

Το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 0,65%, στα 7,73 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,21% στα 9,70 δολάρια. Μικρή άνοδος 0,26% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,78 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στις 10.851 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,08% στις 2.059 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.209 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19%.

Με πτώση έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,68% στις 4.962,10 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,87% και διαμορφώθηκε στις 4.337,68 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,70% στις 4.038,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v