Διολισθαίνει λόγω πετρελαίου η Wall

Ήπιες πτωτικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα.

Ήπιες πτωτικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα.

Παράλληλα, δεν λείπουν και οι ανησυχίες λόγω της κίνησης των τιμών του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης, κοντά στα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στο μέτωπο των εταιριών, δημοσίευμα της New York Post αναφέρει την ύπαρξη ”ανώνυμου” υποψηφίου αγοραστή για την μονάδα παιχνιδιών της εταιρίας Toys ”R” Us, για την οποία η εταιρία διοργανώνει δημοπρασία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σύμβουλος Credit Suisse First Boston επεσήμανε σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους ότι οι προσφορές τους είναι πολύ χαμηλές.

Η Noranda Inc. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση με την Falconbridge Ltd. Η σχέση ανταλλαγής μεταξύ των δύο μεταλλευτικών εταιριών καθορίζεται σε 1,77 μετοχές της Noranda για κάθε μία της Falconbridge.

Ο Όμιλος Crompton Corp. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία ύψους 1,8 δισ. δολαρίων για την αγορά της Great Lakes Chemical Corp.. Σύμφωνα με τους όρους που ανακοινώθηκαν, οι μέτοχοι της Great Lakes θα λάβουν 2.2232 μετοχές της Crompton για κάθε μία μετοχή που κατέχουν.

Σε ό,τι αφορά τους αναλυτές, η CSFB προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης της για την μετοχή της McDonald’s Corp. από ”outperform” σε ”neutral”, ενώ η Prudential Equity Group περιέκοψε τη σύσταση της για τη μετοχή της NPS Pharmaceuticals Inc. σε ”neutral overweight” από ”overweight”.

Η Xilinx Inc., ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης ενδέχεται να σημειώσουν αύξηση έως και 8% στα 383,8 εκατ. δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για πωλήσεις ύψους 373,2 εκατ. δολαρίων και ενώ οι αναλυτές αναμένουν ποσό ύψους 367,3 εκατ. δολαρίων.

Η φαρμακευτική εταιρία Chiron Corp. γνωστοποίησε ότι δεν κατάφερε να πωλήσει τα εμβόλια γρίππης για την περίοδο 2004-2005, ενώ προχώρησε σε αναπροσαρμογή των αποτελεσμάτων της για το 2004 μετά από έρευνα που κατέδειξε ότι είχε εσφαλμένως καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων για μερικά από τα εμβόλια της.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.888 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,22%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κυμαίνεται στις 2.071 μονάδες με οριακή πτώση 0,09% ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.217 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,17%.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,07% και κυμαίνεται στις 5.007 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,34% στις 4.381 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 4.073 μονάδες με μικρή πτώση 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v