Fidelity: Θυγατρικές σε Γερμανία, Κορέα και Ινδία

Η Fidelity Investments διευρύνει την παρουσία της στις υπερατλαντικές αγορές συστήνοντας θυγατρική στη Γερμανία και ξεκινώντας διαδικασίες αδειοδότησης δραστηριοτήτων σε Νότιο Κορέα και Ινδία.

του Patrick Jenkins στη Φρανκφούρτη και του Florian Gimbel στο Χονγκ Κονγκ



Η Fidelity Investments διευρύνει την παρουσία της στις υπερατλαντικές αγορές συστήνοντας θυγατρική στη Γερμανία και ξεκινώντας διαδικασίες αδειοδότησης δραστηριοτήτων σε Νότιο Κορέα και Ινδία.

Η κίνηση της Fidelity στη Γερμανία θα αυξήσει τις πιέσεις προς τους εγχώριους διαχειριστές κεφαλαίων. Η ήδη υπάρχουσα παρουσία της Fidelity στη Γερμανία ήταν εντυπωσιακή, όπως και των άλλων ξένων διαχειριστών κεφαλαίων. Την ίδια στιγμή, οι εγχώριες εταιρίες, όπως η Deka και η Cominvest, υποφέρουν από μαζικές εκροές κεφαλαίων.

H Franklin Templeton κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των διαχειριστών κεφαλαίων πέρυσι από πλευράς εισροών, με καθαρές εισροές αξίας 2,5 δισ. ευρώ, το 70% εκ των οποίων τοποθετήθηκε σε μια εκδοχή του πολύ πετυχημένου Templeton Growth Fund. H Fidelity, η οποία έχει παρουσία στη γερμανική αγορά με 96 Αμοιβαία Κεφάλαια μέσω Λουξεμβούργου και Αγγλίας, ήταν στην πρώτη πεντάδα, με καθαρές εισροές αξίας 1 δισ. ευρώ.

Ο επενδυτικός οίκος έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 9,4 δισ. ευρώ στη Γερμανία, ποσό που σημείωσε αύξηση 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κεφάλαια υπό διαχείριση της Templeton ανέρχονται σε 10,5 δισ. ευρώ. Η DWS, θυγατρική της Deutsche Bank στα Αμοιβαία Κεφάλαια, διαχειρίζεται 88,6 δισ. ευρώ.

H κίνηση της Fidelity στην Ασία αντανακλά την αποφασιστικότητα της επιχείρησης να αξιοποιήσει τις ελκυστικές εγχώριες αγορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν λόγω των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων και των αυξανόμενων αναγκών αποταμίευσης της ανερχόμενης μέσης αστικής τάξης.

Στη Νότιο Κορέα η Fidelity απορροφά το 1/4 των κεφαλαίων, ύψους 4,5 δισ. δολ., που επενδύονται σε offshore Αμοιβαία Κεφάλαια, κυρίως από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. Στον αντίποδα, οι onshore ομοειδείς επιχειρήσεις διαχειρίζονται περίπου 200 δισ. δολ. Ως εκ τούτου, η Fidelity κατέθεσε αίτηση σύστασης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην εγχώρια αγορά και ξεκίνησε 10 νέα Αμοιβαία Κεφάλαια που αποσκοπούν στους εγχώριους επενδυτές.

Η Evan Hale, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Fidelity στη Νότιο Κορέα, δήλωσε: ”Πιστεύουμε ότι η Κορέα μπορεί να γίνει εύκολα η μεγαλύτερη αγορά διαχείρισης κεφαλαίων στην Ασία, εξαιρουμένης φυσικά της Ιαπωνίας”.

Στην Ινδία, η Fidelity σύστησε θυγατρική επενδυτική εταιρία, παρά τις αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις της χώρας.

Πολλοί αναλυτές, μεταξύ των οποίων και η Goldman Sachs, εκτιμούν ότι η Ινδία ενδέχεται να ξεπεράσει την Κίνα μακροπρόθεσμα, σε οικονομική ανάπτυξη. Με την τεράστια μέση αστική τάξη της, η χώρα έχει ήδη προσελκύσει τις θυγατρικές στη διαχείριση κεφαλαίων μεγάλων τραπεζικών ομίλων όπως η HSBC και η Citibank.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v