Στους ”μεγάλους” του Nasdaq το ενδιαφέρον (upd)

Στήριξη από τη δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών απολαμβάνει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να δέχεται πλήγμα από την απρόσμενη απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της Boeing. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Στήριξη από τη δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών απολαμβάνει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να δέχεται πλήγμα από την απρόσμενη απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της Boeing.

Παράλληλα, οι αναλυτές κάνουν λόγο για κέρδη στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Συγκεκριμένα, η αεροναυπηγική βιομηχανία ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκε ο Harry Stonecipher λόγω της σχέσης του με στέλεχος της εταιρίας. Η μετοχή της Boeing υποχωρεί κατά 1% περίπου.

Εν τω μεταξύ, τα διψήφια premium εξαγοράς στις συμφωνίες εξαγοράς που ανακοινώνονται ενισχύουν τις τιμές των μετοχών των εμπλεκόμενων εταιριών, αλλά βελτιώνουν και το γενικότερο κλίμα στην αγορά, καθώς θεωρούνται σημαντική ένδειξη αναπτυξιακών προοπτικών.

Ειδικότερα, η Capital One ανακοίνωσε την εξαγορά της τράπεζας Hibernia Corp. σε ένα deal 5,3 δισ. δολ. που αποτιμά τις μετοχές της στα 33 δολ., θέτοντας premium 24% επί της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Ανοδική κίνηση καταγράφεται και στις μετοχές της Insight Communications μετά την είδηση ότι οι συνιδρυτές της εταιρίας, με την υποστήριξη της Carlyle Group, προσφέρονται να αγοράσουν όλες τις μετοχές του ομίλου έναντι 10,70 δολ. ανά μετοχή, τίμημα που αντιστοιχεί σε premium 11%.

Η ευρωπαϊκή BAE Systems ανακοίνωσε την εξαγορά της United Defense Industries, εταιρίας κατασκευής αρμάτων μάχης, έναντι 4 δισ. δολ. περίπου, τίμημα που θέτει premium 29% στη μετοχή, σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, η εταιρία διαδικτύου Qualcomm αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την κερδοφορία δευτέρου τριμήνου στα 26-28 σεντς από 25-27 σεντς, εκτιμώντας ότι ο τζίρος της θα ανέλθει σε 1,40 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.969 μονάδες με κέρδη 0,27%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,26%, στις 2.096 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,43%, στις 1.227 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε απώλειες 0,18% στις 5.027 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 4.108 μονάδες ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4.428 μονάδες με κέρδη 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v