Ανέκαμψαν τελικώς Dow Jones και S&P

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι κύριοι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν κυρίως την προσοχή τους στο πετρελαϊκό ράλι που συνέβη, αλλά και στην πληθώρα των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. Κέρδη στο Λονδίνο. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι κύριοι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν κυρίως την προσοχή τους στο πετρελαϊκό ράλι, αλλά και στην πληθώρα των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. Κέρδη στο Λονδίνο. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, υψηλότερα των 54 δολαρίων ανά βαρέλι ανήλθαν οι πετρελαϊκές τιμές ”ψαλιδίζοντας” τα κέρδη που είχε καταγράψει η Wall στην αρχή της συνεδρίασης. Ωστόσο προς το τέλος αυτής η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε προς 53 δολ., δεδομένο που βοήθησε την αγορά να ανακάμψει.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Boeing, μετά τα ευνοϊκά σχόλια που πραγματοποίησαν οι αναλυτές για την ζήτηση των επιβατικών αεροσκαφών της. Με κέρδη έκλεισε και η μετοχή της Express Scripts, αφού η εταιρία κατέγραψε υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη δ΄ τριμήνου 2004.



Κέρδη και για τη μετοχή της Wal Mart, που ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στα καταστήματά της, κατά 4,1% το Φεβρουάριο, προσδοκώντας αντίστοιχη ανάπτυξη πωλήσεων και για το Μάρτιο.

Στα μακροοικονομικά νέα ο δείκτης υπηρεσιών ISM Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 59,8, έναντι 59,2 τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανέλθει στο 60. Σημειώνεται ότι κάθε ένδειξη άνω του 50 συνιστά ενίσχυση της κλαδικής δραστηριότητας.

Εξάλλου, στις 310.000 και ανάλογα των εκτιμήσεων, διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε μέτρηση ανήλθαν στις 312.000.

Εν τω μεταξύ, σημαντική ενίσχυση σημείωσε ο δείκτης παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων στο τέταρτο τρίμηνο του 2004, ο οποίος αναθεωρήθηκε στο 2,1% από 0,8% στην πρώτη καταμέτρηση.

To δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 2,22%, στα 9,65 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,81%, στα 7,34 δολάρια. Κέρδη 0,56% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,7 δολάρια.

Στις 10.833 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,19%, ενώ στις 2.058 μονάδες, με απώλειες 0,44% έκλεισε ο Nadsaq. Οριακά κέρδη 0,03% για τον S&P.

Εν τω μεταξύ, ο FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,44% στις 5.014 μονάδες, ο γαλλικός δείκτη CAC 40 υποχώρησε κατά 0,03% στις 4.061 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4.373 μονάδες με απώλειες 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v