Η άνοδος του πετρελαίου πίεσε τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τιμών του μαύρου χρυσού σε μια συνεδρίαση με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη, απώλειες στο Λονδίνο.

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall Street, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τιμών του μαύρου χρυσού σε μια συνεδρίαση με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δηλώσεις του Αλ. Γκρίνσπαν. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ο επικεφαλής της FED, Αλ. Γκρίνσπαν, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στο Κονγκρέσο ότι η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζεται να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη βελτίωση της εικόνας του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας του.

Εξάλλου, υψηλότερα των 53 δολαρίων ανά βαρέλι κυμάνθηκε η τιμή του αμερικανικού αργού, δεδομένο που επισκίασε το θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED.

Στα εταιρικά νέα σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της American Eagle Outfitters, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2004 και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για το τρέχον τρίμηνο.

Αντίθετα, πτώση κατέγραψε η μετοχή της Costco, αφού ανακοίνωσε μεγέθη δ΄ τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της Novellus. Η εταιρία αν και αναθεώρησε υψηλότερα τις προβλέψεις της για τα έσοδα του α΄ τριμήνου, ”προειδοποίησε” ότι οι πωλήσεις της στην ιαπωνική αγορά αναμένεται να μειωθούν.

Με πτώση έκλεισαν και οι μετοχές των Tibco Software και Verity, μετά τις εκτιμήσεις που πραγματοποίησαν για την πορεία των μεγεθών τους.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 0,92%, στα 26,85 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ έκλεισε στα 9,49 δολάρια, με πτώση 0,84%. Απώλειες 2,37% για το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,4 δολάρια.

Στις 10.811 μονάδες ολοκήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,17%, ενώ πτώση 0,18% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.067 μονάδες. Πτώση 0,03% κατέγραψε ο S&P, στις 1.210 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,15%, στις 4.992 μονάδες, ενώ ο Cac στο Παρίσι κέρδισε 0,19%, στις 4.062 μονάδες. Κέρδη 0,22% για τον Dax, στις 4.393 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v