Διεύρυνση απωλειών στη Wall

Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street, καθώς η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό που αναζωπυρώθηκαν μετά τις σημερινές ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών. Μικτά πρόσημα σήμερα στην Ευρώπη.

Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street, καθώς η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό που αναζωπυρώθηκαν μετά τις σημερινές ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών. Μικτά πρόσημα σήμερα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την υποχώρηση του προσωπικού εισοδήματος κατά 2,3% έναντι ενίσχυσης κατά 3,7% στην προηγούμενη αποτύπωση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 11 ετών.

Εν τω μεταξύ, αμετάβλητες παρέμειναν οι καταναλωτικές δαπάνες έναντι της προηγούμενης μέτρησης του μεγέθους, οπότε και είχαν ενισχυθεί κατά 0,8%.

Ωστόσο, οι τιμές καταναλωτή, στοιχείο με βάση το οποίο διαμορφώνεται η μέτρηση των καταναλωτικών δαπανών, ενισχύθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, πρόκειται για την μέτρηση του πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve.

Στο μέτωπο των εταιριών, υποχώρηση εμφανίζει η μετοχή της General Motors, μετά την ανακοίνωση της Bank of America περί υποβάθμισης τόσο της εν λόγω εταιρίας όσο και της αντίπαλης Ford, ενόψει της γνωστοποίησης, αυτήν την εβδομάδα, των στοιχείων για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της εταιρίας American International Group, καθώς έγινε γνωστό ότι ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Elliot Spitzer ολοκλήρωσε τον έλεγχο όσον αφορά τις δραστηριότητες της ασφαλιστικής εταιρίας.

Απώλειες και για τις μετοχές των εταιριών Biogen Idec. και Elan Corp. μετά την ανακοίνωση τους για απόσυρση από την αγορά της θεραπείας Tysabri, η οποία οδήγησε και στην υποβάθμιση της Biogen από την Bear Sterns και την Deutsche Bank.

Ανοδο σημειώνει η μετοχή της Wal-Mart, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις Φεβρουαρίου να ξεπεράσουν τις προβλέψεις.

Κέρδη και για τις μετοχές των εταιριών Qwest Communications και MCI αλλά πτώση για την Verizon Communications, καθώς συνεχίζεται το σίριαλ για την εξαγορά της MCI παρά την αρχική ”επικράτηση” της Verizon, φέρεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις με την Qwest.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.760 μονάδες με απώλειες 0,75%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,92%, στις 2.046 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,78%, στις 1.201 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,76% και διαμορφώθηκε στις 4.968,50 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο CAC 40 στο Παρίσι που βρέθηκε στις 4.027,16 μονάδες με μικρή πτώση 0,18%. Αντίθετα, οριακά σε θετικό έδαφος (0,04%) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη ο DAX που έκλεισε στις 4.350,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v