Fed: Δεν συγκρατεί τον πληθωρισμό το επιτόκιο 2,5%

Τα αμερικανικά επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς η Fed θεωρεί ότι το τρέχον επίπεδο 2,5% ίσως είναι πολύ χαμηλό για να διατηρεί υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Fed: Δεν συγκρατεί τον πληθωρισμό το επιτόκιο 2,5%
Τα αμερικανικά επιτόκια θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, καθώς η Federal Reserve θεωρεί ότι το τρέχον επίπεδο 2,5% ίσως είναι πολύ χαμηλό για να διατηρεί υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Αυτό προκύπτει από την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 1-2 Φεβρουαρίου. Σε εκείνη τη συνεδρίαση τα μέλη της Fed κατέληξαν στην αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 2,5% και σχολίασαν ότι πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Προσέθεσαν ότι ο ρυθμός των αυξήσεων θα εξαρτηθεί από την ροή των στατιστικών ανακοινώσεων.

Η πιο πρόσφατη εικόνα για τις πληθωριστικές πιέσεις είναι μικτή, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε απρόσμενη εκτίναξη του δείκτη τιμών χονδρικής 0,8% αλλά χθες οι φόβοι καθησύχασαν κάπως με την δημοσιοποίηση ελεγχόμενης αύξησης στον δείκτη τιμών λιανικής.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρά σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες σε καθεμιά από τις τέσσερις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v