Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Θετικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στη Wall Street, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να λαμβάνουν στήριξη από την θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου και τα κέρδη στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Θετικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στη Wall Street, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να λαμβάνουν στήριξη από την θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου και τα κέρδη στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2004, έναντι 4% στο γ’ τρίμηνο και προσδοκιών της αγοράς για διαμόρφωση του μεγέθους στο 3,7%. Στο έτος, η ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ διαμορφώνεται πλέον στο 4,4%.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός εκφράζεται από την πλειοψηφία των αναλυτών για την έντονη μεταβλητότητα που παρουσιάστηκε εντός της εβδομάδας στις μετοχές τεχνολογίας. ”Ίσως βρισκόμαστε σε μια αγορά που κάνει δυο βήματα πίσω και ένα μπροστά” σχολιάζει ο Robin Griffiths, αναλυτής της Rathbones.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Wall Street Journal αναφέρει πως τα διοικητικά συμβούλια των Federated Department Stores και May Department Stores θα συναντηθούν μέσα στο σαββατοκύριακο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγχώνευσης, η οποία αξιολογείται περί τα 10 δισ. δολ.

Ανοδική κίνηση για τη μετοχή της MCI μετά την ανακοίνωση της βελτιωμένης προσφοράς της Qwest Communications που θέτει σε προβληματισμό το διοικητικό της συμβούλιο, το οποίο είχε αποφασίσει την πώληση της εταιρίας στην Verizon Communications.

Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η WPP Group, ο δεύτερος μεγαλύτερος διαφημιστικός όμιλος του κόσμου, προέβλεψε ενίσχυση της κερδοφορίας του κατά 3-4% στο 2005, εκτιμώντας σε βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.752,05 μονάδες με κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11%, στις 2.054,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,07%, στις 1.201,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις παρουσιάζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,43% στις 4.993,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,01% στις 4.017,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.342,08 μονάδες με κέρδη 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v