Τα στοιχεία για πληθωρισμό ενισχύουν τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία στηρίζεται εν μέρει από το δολάριο και την δραστηριότητα στις εξαγορές, ωστόσο δεν λείπει η νευρικότητα με τον δείκτη Nasdaq να δοκιμάζει ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Υποχώρηση παρουσίασαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Με μικτά πρόσημα συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, η οποία στηρίζεται εν μέρει από το δολάριο και την δραστηριότητα στις εξαγορές, ωστόσο δεν λείπει η νευρικότητα με τον δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να δοκιμάζει ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Υποχώρηση παρουσίασαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

H ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή καθησυχάζει εν μέρει τις πληθωριστικές ανησυχίες. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης του δείκτη κατά 0,2% την οποία ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 51 δολαρίων ανά βαρέλι, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ανοδικές πιέσεις έχουν περιοριστεί μετά την παρέμβαση του OPEC και την βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Κέρδη για τη μετοχή της Goodyear Tire & Rubber, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις, καθώς οι υψηλότερες τιμές και οι μεγαλύτερες πωλήσεις ακριβών προϊόντων θα αντισταθμίσουν τα υψηλά κόστη των πρώτων υλών.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του κλάδου των τραπεζών με τους τίτλους των Bank of America και JP Morgan Chase & Co. να αποκομίζουν κέρδη.

Στους κερδισμένους μέχρι στιγμής και η TXU Corp. η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ρεύματος στο Τέξας, αλλά και η μετοχή της Exelon Corp, η Νο 1 εταιρία των ΗΠΑ στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών.

Μικτή οι εικόνα στους κλάδους της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, καθώς οι επενδυτές, όπως αναφέρουν αναλυτές, δεν δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση στα αυξημένα αποτελέσματα.

Η μετοχή της εταιρίας Novell υποχωρεί μετά την γνωστοποίηση ότι τα κέρδη ανά μετοχή βρίσκονται στα περσινά επίπεδα.

Αρνητική και η εικόνα της Autodesk παρά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των αντίστοιχων μεγεθών του προηγούμενου έτους αλλά και των προβλέψεων.

Κέρδη για την Apple Computers η οποία παρουσίασε τις νέες εκδόσεις για το iPod οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και χαμηλότερες τιμές.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.667 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,53%, ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.189 μονάδες με μικρή άνοδο 0,45%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,06% και κινείται στις 2.029 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,88% και διαμορφώθηκε στις 4.988,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 3.977,19 μονάδες με απώλειες 0,63%. Η μικρότερη πτώση καταγράφηκε στην Φρανκφούρτη όπου ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.310,66 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v