Οι φαρμακευτικές διέσωσαν το Dow

Mε μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, σε μια ”νευρική” συνεδρίαση που οι κύριοι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μετοχές φαρμακευτικών εταιριών. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Mε μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, σε μια ”νευρική” συνεδρίαση που οι κύριοι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μετοχές φαρμακευτικών εταιριών.

Aναλυτικότερα, αξιοσημείωτα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Pfizer, ύστερα από την απόφαση της αρμόδιας αρχής να επιτρέψει την παραμονή φαρμάκου της στην αγορά.

Εξάλλου, κέρδη κατέγραψε η μετοχή της MCI, μετά την είδηση ότι η Qwest σκοπεύει να υποβάλλει νέα υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της πρώτης. Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι τίτλοι της Merck, αφού η φαρμακευτική εταιρία πιθανόν να ”ξαναβγάλει” στην αγορά το φάρμακο Vioxx.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι πετρελαϊκές μετοχές, με την μετοχή της Exxon Mobil να ξεχωρίζει, ύστερα από την αναρρίχηση του μαύρου χρυσού στην περιοχή των 49 δολαρίων ανά βαρέλι.

Αξίζει ακόμα να επισημανθεί η σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν οι τιμές των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς να διαμορφώνεται στο 4,24% περίπου.

Στα μακροοικονομικά νέα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% τον Ιανουάριο, έναντι ανάλογων εκτιμήσεων, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,3%. Ετησίως, ο ανάλογος δείκτης ενισχύθηκε 4,2%, έναντι 4,1% το Δεκέμβριο.

Εξάλλου οι δομικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,8%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%. Στην επιτάχυνση των δομικών τιμών παραγωγού συνέβαλε σημαντικά η αύξηση των τιμών των προϊόντων καπνού κατά 3,4% τον Ιανουάριο, εκτιμούν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε ο δείκτης Michigan για το Φεβρουάριο. Αναλυτικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 94,2 έναντι προσδοκιών για διαμόρφωση στα ίδια επίπεδα της προηγούμενης μέτρησης στο 95,5.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,84%, στα 9,61 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,14%, στα 7,17 δολάρια. Κέρδη 0,39% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,8 δολάρια.

Στις 10.785 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones καταγράφοντας κέρδη 0,29%, ενώ με απώλειες 0,13% έκλεισε ο Nasdaq, στις 2.058 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,07% για τον S&P, στις 1.201 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, αμετάβλητος στις 5.057 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, ενώ ο Cac κέρδισε 0,59%, στις 4.029 μονάδες. Κέρδη 0,23% και για τον Dax, στις 4.359 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v