Με θετικό πρόσημο η Wall (update)

Σε θετικό έδαφος ”πέρασε” η Wall, με τους κύριους δείκτες να κυμαίνονται σε μικρό εύρος, με την αγορά να αναλύει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Αλ. Γκρίνσπαν. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος ”πέρασε” η Wall, με τους κύριους δείκτες να κυμαίνονται σε μικρό εύρος και την αγορά να αναλύει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Αλ. Γκρίνσπαν. Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, ο κορυφαίος τραπεζίτης τόνισε ότι απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ απέφυγε να κάνει ουσιαστικά σχόλια για τη μελλοντική νομισματική πολιτική, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Applied Materials. H εταιρία ενίσχυσε την κερδοφορία της, στο α΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, ενώ τα μεγέθη της εξέπληξαν ευχάριστα την αγορά.

Κέρδη σημείωσε και η μετοχή της Coca Cola, αφού η επιχείρηση κατέγραψε κέρδη, 6 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, οι νέες κατοικίες ανήλθαν σε 2.159.000 τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση 4,7% έναντι της προηγούμενης μέτρησης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας των τελευταίων 21 ετών.

Η αγορά προσδοκούσε συρρίκνωση του αριθμού των νέων κατοικιών σε 1.925.000 κατοικίες, έναντι 2.004.000 κατοικίες τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου, αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο έναντι των επιπέδων του Δεκεμβρίου. Η αγορά προσδοκούσε ενίσχυση του μεγέθους κατά 0,3%.

Στις 10.847 μονάδες υποχωρεί ο Dow Jones, με κέρδη 0,09%, ενώ κέρδη 0,09% σημειώνει ο Nasdaq, στις 2.090 μονάδες. Κέρδη 0,13%% για τον S&P, στις 1.211 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στις 5.053 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με απώλειες 0,11%, ενώ πτώση 0,76% κατέγραψε ο Dax, στις 4.368 μονάδες. Υποχώρησε 0,53% ο Cac, στις 4.009 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v