Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, καθώς ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής όσον αφορά τα εταιρικά νέα της ημέρας. Οριακή υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, καθώς ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής όσον αφορά τα εταιρικά νέα της ημέρας. Οριακή υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγορά της MCI από την Verizon Communications είχε διαφορετικά αποτελέσματα για τις μετοχές των εμπλεκομένων εταιριών. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Verizon ενισχύθηκε, ενώ αντιθέτως εκείνη της MCI σημείωσε υποχώρηση. Η δε μετοχή του έτερου υποψηφίου αγοραστή, της Qwest Communications δέχθηκε επίσης έντονες πιέσεις.

Απώλειες και για τη μετοχή της AIG μετά την ανακοίνωση της κλήτευσης από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Eliot Spitzer, αναφορικά με μη παραδοσιακά ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρίας.

Υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της Hewlett Packard η οποία ανακοίνωσε ότι η αποζημίωση για την αποχώρηση της Carly Fiorina θα στοιχίσει στην εταιρία πάνω από 21 εκατ. δολάρια.

Πιέσεις δέχθηκε και ο τίτλος της OfficeMax Inc. καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την άμεση παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους και την απόλυση έξι υπαλλήλων της.

Στους ”χαμένους” οι μετοχές της Coca-Cola Enterprises Inc. μετά την υποβάθμιση σε ”underperform” (απόδοση κατώτερη από αυτή της αγοράς) από ”market perform” από αναλυτή της Sanford C. Bernstein & Co..

Κέρδη αποκόμισε η Apple Computer, μετά την αναβάθμιση της UBS αναφορικά με τα κέρδη ανα μετοχή, καθώς η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για 45 σεντς ανά μετοχή, έναντι 41 σεντς που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Άνοδος για τη μετοχή της Monster Worldwide Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι απέκτησε την Emailjob.com έναντι 26 εκατ. δολαρίων. Η εταιρία είναι ιδιοκτήτρια του πιο δημοφιλούς site για την εύρεση εργασίας.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές της Agilent Technologies Inc., η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα της, και της General Motors, η οποία συμφώνησε για την πληρωμή τιμήματος 2 δισ. δολ. για τη μη άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς της μονάδας αυτοκινήτων της Fiat.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,80%, στα 8,79 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε υποχώρηση 0,30%, στα 6,66 δολάρια. Κέρδη 1,49% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,8 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 10.791 μονάδες σημειώνοντας οριακή υποχώρηση κατά 0,05%, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.082 μονάδες με μικρά κέρδη 0,30%, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.206 μονάδες, ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,07%.

Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρέθηκε στις 5.041,80 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,05%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακή πτώση 0,03% στις 4.386,40 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 4.012,11 μονάδες με πτώση 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v