Ανακάμπτει η Wall με αιχμή το Nasdaq (update)

Aνακάμπτει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία, ελλείψει μακροοικονομικών ενδείξεων, επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα των εταιριών, με την Dell να δέχεται σημαντικές πιέσεις μετά από την αποτυχία ευθυγράμμισης με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανακάμπτει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία, ελλείψει μακροοικονομικών ενδείξεων, επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα των εταιριών, με την Dell να δέχεται σημαντικές πιέσεις μετά από την αποτυχία ευθυγράμμισης με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο Kevin Rollins, διευθύνων σύμβουλος της Dell επεσήμανε ότι περιμένει κέρδη της τάξεως των 37 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 13,4 δισ. δολ. στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Οι αναλυτές έθεταν τα κέρδη της Dell στα 36 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 13,5 δισ. δολ.

Οι αναλυτές της Wall Street υπογράμμισαν τις μειωμένες πωλήσεις της Dell στο τρίμηνο, παραμένοντας ωστόσο θετικοί για τις προοπτικές της. Η Goldman Sachs θεωρεί ότι η εταιρία υψηλής τεχνολογίας θα αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος ”κύματος” πωλήσεων στη μετοχή της. Η μετοχή της Dell υποχωρεί ήδη κατά 3,5% με ενισχυμένο όγκο συναλλαγών.

Ανησυχίες προκαλεί η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, καθώς η τιμή του ”μαύρου χρυσού” στο ενεργό συμβόλαιο future της αμερικανικής αγοράς διαμορφώνεται στα 47 δολ. το βαρέλι, αποκομίζοντας στήριξη από πρόσφατες αναφορές για αναπάντεχη ενίσχυση της ζήτησης.

Εν τω μεταξύ, σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι Verizon Communications και MCI για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα θέσει τέλος σε ”σήριαλ” ενός έτους περίπου, με μάχη προσφορών μεταξύ Verizon και Qwest Communications για την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας. Το deal που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, εκτιμάται στα 6 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.811 μονάδες με κέρδη 0,58%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,86%, στις 2.070 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,77%, στις 1.206 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων με κέρδη 0,1% στις 5.005 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,17% στις 4.016 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.387 μονάδες με κέρδη 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v