Επιφυλάσσεται η Dell για τις πωλήσεις α’ τριμήνου

Επιφυλάσσεται η Dell για τις πωλήσεις α’ τριμήνου, καθώς αποδεικνύεται ότι οι εκπτώσεις που προσέφερε (και συνέβαλαν στην εκδίωξη της Carly Fiorina από την Hewlett-Packard,) δεν θα τονώσουν επαρκώς τη ζήτηση.

Επιφυλάσσεται η Dell για τις πωλήσεις α’ τριμήνου
Αύξηση 17% στις πωλήσεις δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Dell, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, αλλά προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις μάλλον δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η καταναλωτική ζήτηση ήταν ”χαμηλότερη από την αναμενόμενη τον Ιανουάριο,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kevin Rollins, απογοητεύοντας τους επενδυτές, αρκετοί των οποίων ήλπιζαν ότι η δυνατότητα της Dell να προσφέρει μειωμένες τιμές θα γεννούσε υψηλότερες πωλήσεις.

Οι εκπτώσεις που προσφέρει η εταιρία την έχουν βοηθήσει να κερδίσει μερίδια αγοράς έναντι της Hewlett-Packard, γεγονός που συνέβαλε στην πολυσυζητημένη απόλυση της CEO της H-P, Carly Fiorina.

Οι πωλήσεις δ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 13,46 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 13,5 δισ. δολ. που είχε δηλώσει τον Νοέμβριο η Dell ότι περιμένει.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 667 εκατ. δολ. μετά από δαπάνες 280 εκατ. δολ. σε φόρους για τον επαναπατρισμό των κερδών της από τις αγορές του εξωτερικού.

Τα καθαρά κέρδη στο αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαμορφωθεί στα 749 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v