Citigroup: Θετικές οι προοπτικές για Wall, ευρώ

Θετικές (bullish) προδιαγράφονται οι προοπτικές των μετοχικών τίτλων στις ΗΠΑ, τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια, αναφέρει η Citigroup στην ανάλυσή της με τίτλο ”The View”, ενώ επιφυλακτικότερη (neutral) εμφανίζεται για την ευρωπαϊκές αγορές.

Citigroup: Θετικές οι προοπτικές για Wall, ευρώ
Θετικές (bullish) προδιαγράφονται οι προοπτικές των μετοχικών τίτλων στις ΗΠΑ, τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια, αναφέρει η Citigroup στην ανάλυσή της με τίτλο ”The View”, ενώ αντίθετα επιφυλακτικότερη (neutral)εμφανίζεται για την ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, o διεθνής οίκος τονίζει ότι μετά τα απογοητευτικά μεγέθη που ανακοίνωσε σειρά εταιριών του S&P-500 στις αρχές Ιανουαρίου, παρατηρείται μια δραστική μεταστροφή στα αποτελέσματα, αφού το 67% των εισηγμένων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα μετά τις 4 Φεβρουαρίου εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές. Παράλληλα οι εταιρίες προχώρησαν σε περικοπή των υποχρεώσεών τους και εμφανίζονται ελκυστικότερες.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές αγορές, υπογραμμίζονται τα κέρδη που κατέγραφαν τον Ιανουάριο, εν αντιθέσει με τις κυριότερες διεθνείς αγορές.

Στο μεταξύ το ευρώ θα παραμείνει σε στενό εύρος διακύμανσης με το δολάριο, τουλάχιστον βραχυχρόνια, ενώ μακροχρόνια οι προβλέψεις της Citigroup μιλούν για ανατίμηση του ευρώ έναντι του ”πράσινου” νομίσματος και συγκεκριμένα για ισοτιμία ευρώ - δολαρίου στα επίπεδα των 1,4, σε διάστημα 12 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v