Αδύναμη εμφανίζεται η Wall Street

Διατηρείται η πτωτική τάση στην Wall Street καθώς η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, λόγω μείωσης των αποθεμάτων, φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο από ό,τι κάποιες θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις. Μικρή πτώση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Διατηρείται η πτωτική τάση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καθώς η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων, φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο από ό,τι κάποιες θετικές ειδήσεις από το επιχειρηματικό μέτωπο. Μικρή πτώση και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η άμεση απομάκρυνση της Carleton Fiorina από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Hewlett Packard φαίνεται πως ικανοποίησε τους επενδυτές καθώς μετά την ανακοίνωση της είδησης η μετοχή έφθασε να κερδίζει 10%.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Cisco Systems η οποία ανακοίνωσε χθες αύξηση της κερδοφορίας της κατά 8%, διχάζοντας επενδυτές και αναλυτές.

Συγκεκριμένα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου κατά 20%, γεγονός που επέφερε και την αρχική απογοήτευση, η Merrill Lynch έκανε λόγο για ”επιθετική ανάπτυξη” της εταιρίας.

Στους κερδισμένους συγκαταλέγονται και οι ασφαλιστικές American International Group, που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο αύξηση κερδών κατά 11% και Cigna Corp. οι ανακοινώσεις της οποίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Στο μέτωπο των αναλυτών η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της EBay σε ”buy” από ”hold”, ενώ η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύστασή της για την μετοχή της Advanced Micro Devices, σε ”overweight” θέτοντας τιμή-στόχο τα 25 δολ. σε ορίζοντα έτους.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 10.706 μονάδες, ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.069 μονάδες με απώλειες 0,82%, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.198 μονάδες με πτώση 0,36%.

Ήπια διόρθωση εκδηλώθηκε σήμερα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Τις μικρότερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε στις 4.990,40 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,10%. Ακολούθως, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,28% στις 3.969,62 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,42% στις 4.353,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v