Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις στα επίπεδα της Παρασκευής εμφανίζει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μεμονωμένες επιχειρηματικές ειδήσεις, ελλείψει τάσης στην αγορά.

Σταθεροποιητικές τάσεις στα επίπεδα της Παρασκευής εμφανίζει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στις μεμονωμένες επιχειρηματικές ειδήσεις, ελλείψει τάσης στην αγορά.

Αργότερα στην ημέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις προβλέψεις για μείωση του ελλείμματος και τις εκτιμώμενες επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές τεχνολογίας, καθώς η συνεργασία IBM, Sony και Τoshiba απέφερε τον πρώτο καρπό, που παρουσιάζεται σήμερα και συγκεντρώνει τις ελπίδες των επενδυτών για νέα επανάσταση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, οι τρεις κολοσσοί αναμένεται να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες για ένα νέο τσιπ με ειδίκευση στην ψηφιακή τεχνολογία και τα πολυμέσα. Το νέο υπερτσιπ θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στις παιχνιδομηχανές της Sony και από το 2006, στα περισσότερα dvd playrers και τις τηλεοράσεις, με δυνατότητα χρήσης σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, και στα κινητά τηλέφωνα.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, καθώς η επιτροπή που εξετάζει το παυσίπονο Vioxx κατέληξε σε συμπεράσματα δυσμενή για την εταιρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H εταιρία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τετάρτου τριμήνου της τάξεως των 82 εκ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρίας υποχώρησαν σε 1,06 δισ. δολ. από 1,1 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.702,05 μονάδες με απώλειες 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,02%, στις 2.086,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 1.201,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,65% στις 4.973,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,39% στις 3.973,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.365,08 μονάδες με κέρδη 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v