Στο 2,5% αύξησε τα επιτόκια η FED

Το διατραπεζικό επιτόκιο overnight δανεισμού της Fed αυξήθηκε κατά 25 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται πλέον στο 2,5%, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στο 2,5% αύξησε τα επιτόκια η FED
Το διατραπεζικό επιτόκιο overnight δανεισμού της FEDαυξήθηκε κατά 25 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται πλέον στο 2,5%, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε τη θέση της περί ”μετρημένων” αυξήσεων στα επιτόκια, ώστε να τιθασευτούν οι όποιες πληθωριστικές πιέσεις.

”Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα η επιτροπή πιστεύει ότι η πολιτική αναφορικά με τα επιτόκια μπορεί να διαμορφώνεται με ρυθμό που πιθανός να είναι μετρημένος”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της FED.

Ωστόσο η επιτροπή θα ανταποκριθεί στις όποιες μεταβολές πραγματοποιηθούν στις οικονομικές προοπτικές, προασπίζοντας το ρόλο της ως θεματοφύλακας της σταθερότητας των τιμών, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι η ρητορική που χρησιμοποίησε η FED είνσαι ανάλογη εκείνης του Ιουνίου, όταν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v