Με αξιοσημείωτα κέρδη στο τέλος η Wall

Τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα δε στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν το θετικό κλίμα στη Wall, με την αγορά να στρέφει την προσοχή της στις εταιρικές ειδήσεις. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα δε στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν το θετικό κλίμα στη Wall, ενώ η αγορά έστρεψε την προσοχή της στις επιχειρηματικές ειδήσεις και ειδικότερα στις αναβαθμίσεις συστάσεων για εταιρίες.

Αναλυτικότερα, οριακή αύξηση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan, διαμορφούμενος στο 95,5 τον Ιανουάριο από 95,8 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στο 96.

Εξάλλου, στις 146.000 ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ενώ απροσδόκητη υποχώρηση κατέγραψε η ανεργία τον ίδιο μήνα στo 5,2%, έναντι 5,4% το Δεκέμβριο.

Στα εταιρικά νέα, σε ”Favorable” από ”Unfavorable” αναβάθμισε τον τεχνολογικό κλάδο η Prudential, κίνηση που χάρισε κέρδη σε μια σειρά τεχνολογικών εταιριών, μεταξύ των οποίων και η Texas Instruments.

Μάλιστα, η Prudential δεν περιόρισε τις αναβαθμίσεις σε κλάδους αλλά προχώρησε και σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ειδικότερα ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τις μετοχές των Gap και Αnn Taylor, πυροδοτώντας αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τελευταίες. Επιπροσθέτως η Prudential αναθεώρησε υψηλότερα τη σύσταση για την AMD, δεδομένο που ώθησε υψηλότερα τους τίτλους της εταιρίας.

Στο μεταξύ, η DoubleClick κατέγραψε σημαντικές απώλειες, μετά την πρόβλεψη ότι τα μεγέθη της στο α΄ τρίμηνο του 2005 θα κινηθούν στο κάτω εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

Εξάλλου, η Deutsche Securities υποβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της Goodyear Tire, δημιουργώντας πιέσεις στους τίτλους της.

To δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 0,73%, στα 6,76 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 2,04%, στα 8,99 δολάρια. Πτώση 2,07% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,14 δολάρια.

Στις 10.716 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη 1,16%, ενώ κέρδη 1,4% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.086 μονάδες. Κέρδη 1,1%, για τον S&P, στις 1.203 μονάδες.

Εν τω μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,68%, στις 4.941 μονάδες, ενώ ο Cac κέρδισε 0,74%, στις 3.958 μονάδες. Άνοδος 1,35% για Dax, στις 4.339 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v