Citigroup: Πιθανή μηνιαία αποβολή από το Eurex

Την πιθανότητα αποβολής της από την δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών στο γερμανικό χρηματιστήριο παραγώγων Eurex αντιμετωπίζει η Citigroup, λόγω των αμφιλεγόμενων συναλλαγών του Αυγούστου στα ομόλογα της ευρωζώνης, όπως επισημαίνει η γερμανική ρυθμιστική αρχή.

Citigroup: Πιθανή μηνιαία αποβολή από το Eurex
Την πιθανότητα 30ήμερης αποβολής της από την δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών στο γερμανικό χρηματιστήριο παραγώγων Eurex αντιμετωπίζει η Citigroup, λόγω των αμφιλεγόμενων συναλλαγών του Αυγούστου στα ομόλογα της ευρωζώνης, όπως επισημαίνει η γερμανική ρυθμιστική αρχή.

Η νομοθετική αρχή εξετάζει εάν η Citigroup ”παραβίασε τη χρηματιστηριακή νομοθεσία ή έπληξε την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων φορέων της αγοράς στο γερμανικό χρηματιστήριο παραγώγων”, τόνισε ο Clemens Christmann, εκπρόσωπος της γερμανικής αρχής.

Εάν διαπιστωθεί παράβαση από την μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, η τριμερής επιτροπή του Eurex μπορεί να επιβάλλει αποβολή από τις συναλλαγές ή χρηματικό πρόστιμο έως και 250.000 ευρώ.

Η τράπεζα προχώρησε στις 2 Αυγούστου σε εντολές πώλησης κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης ύψους 12 δισ. ευρώ για να επανέλθει μετά από μισή ώρα αγοράζοντας ομολογίες αξίας 4 δισ. ευρώ. Από το ”παιχνίδι” υπολογίζεται ότι αποκόμισε κέρδη της τάξεως των 17 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v