Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall (update)

Μικρή επιβράδυνση στη πτώση των βασικών δεικτών καταγράφεται στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τηn αποκόμιση κερδών κυρίως στο Nasdaq. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Μικρή επιβράδυνση στη πτώση των βασικών δεικτών καταγράφεται στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από την αποκόμιση κερδών κυρίως στο Nasdaq.

Σε πτωτική τροχιά κινείται η μετοχή της Amazon υποχωρώντας 16% περίπου. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη δ΄ τριμήνου 2004 ύψους 149 εκατ. δολ. ή 35 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 40 σεντς ανά μετοχή.

Στο μεταξύ κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των MCI και Qwest, με αφορμή την έντονη φημολογία ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την συγχώνευση των δύο εταιριών. Αναλυτές της αγορές θεωρούν την παραπάνω κίνηση ως πιθανή αντίπραξη έναντι της εξαγοράς της ΑΤ & Τ από την SBC.

Εξάλλου αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνει η φαρμακευτική Cyberonics, αφού οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την έγκρισή τους για το λανσάρισμα στην αγορά νέου φαρμακευτικού της σκευάσματος.

Στα μακροοικονομικά νέα, κατά 0,8% αυξήθηκε ο δείκτης παραγωγικότητας δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των επιδομάτων ανεργίας.

Εξάλλου, ο δείκτης υπηρεσιών ISM Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο 59,2 έναντι 63,9 το Δεκέμβριο.

Στις 10.573 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, σημειώνοντας πτώση 0,22%, ενώ στις 2.053 μονάδες διαμορφώνεται ο Nasdaq, που υποχωρεί 1,02%. Απώλειες 0,44% για τον S&P.

Εν τω μεταξύ με απώλειες 0,39% έκλεισε ο FTSE 100, στις 4.908 μονάδες, ενώ στις 3.928 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Cac με απώλειες 0,58%. Πτώση και για το Dax στις 4.281 μονάδες, με απώλειες 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v