Διευρύνει τα κέρδη η Wall τα βλέμματα σε FED (upd)

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τους Dow και S&P, να καταγράφουν ελαφρώς υψηλότερα κέρδη, ενώ το Nasdaq να κινείται στα ίδια επίπεδα σε μια συνεδρίαση που η FED βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall Street, με τους Dow και S&P, να καταγράφουν ελαφρώς υψηλότερα κέρδη, ενώ το Nasdaq να κινείται στα ίδια επίπεδα σε μια συνεδρίαση που η FED βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Αναλυτικότερα, σε θετικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της American Express κατόπιν ανακοινώσεώς της που τονίζει ότι θα αποσχιστεί η χρηματιστηριακή της μονάδα. Κέρδη σημειώνει και η μετοχή της Walt Disney, ύστερα από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη α΄ οικονομικού τριμήνου που κατέγραψε.

Αντίθετα η υποβάθμιση της Mc Donald’s από την Piper Jaffray δημιουργεί πιέσεις στους τίτλους του αμερικανικού κολοσσού.

Τα υψηλότερα κέρδη που καταγράφει ο Dow, έναντι του Nasdaq οφείλονται κυρίως στην American Express, τονίζουν αναλυτές της αγοράς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι 19 από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το Dow κινούνται υψηλότερα.

Παράλληλα αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η FOMC θα ενισχύσει, αύριο Τετάρτη τα επιτόκια, κατά 0,25% μονάδες, τονίζουν όμως ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα σχόλια των τραπεζιτών που θα ”συνοδεύδουν” τη συνεδρίαση.

Στις 10.563 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,70%, ενώ στις 2.069 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, με κέρδη 0,37%. Άνοδο 0,73% σημειώνει ο S&P, στις 1.189 μονάδες.

Στο μεταξύ, στις 4.895 μονάδες με κέρδη 0,89% έκλεισε στο Λονδίνο ο FTSE 100, ενισχυμένος κυρίως από τα κέρδη που κατέγραψε η Exel αλλά και οι μεταλλουργικές εταιρίες. Στο Παρίσι ο CAc κέρδισε 0,65%, στις 3.939 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax ενισχύθηκε 0,59%, στις 4.279 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v