Θετικό κλίμα στη Wall εν αναμονή της Fed

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των μακροοικονομικών ανακοινώσεων και της συνεδρίασης της Federal Reserve. Σύμφωνα με τους αναλυτές η Fed θα αυξήσει αύριο τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 2,5%.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των μακροοικονομικών ανακοινώσεων και της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα χαρακτηριστεί από χαμηλό όγκο συναλλαγών αλλά πολλοί επισημαίνουν την αλλαγή στάσης μετά τα σημαντικά deals εξαγορών που έλαβαν χώρα ή κυοφορούνται στην αμερικανική αγορά, αλλά και τα χθεσινά κέρδη σε Nasdaq και S&P 500.

”Ο δείκτης Dow Jones απέτυχε μεν να κλείσει πάνω από τις 10.500 μονάδες, αλλά για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, είδαμε κλείσιμο των θέσεων short και τους πελάτες μας να ανοίγουν θέσεις long στην αγορά”, επισημαίνει ο Tom Hougaard, trader παραγώγων για την City.

”Για το υπόλοιπο της εβδομάδας, θα κυριαρχήσουν τα μισθολογικά στοιχεία της Παρασκευής καθώς και η ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη”, τονίζει ο αναλυτής. H συνάντηση της G7 την Παρασκευή θα αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα για τις αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν την έκβαση των πιέσεων προς την Κίνα, να αποδεσμεύσει το νόμισμά της από το αδύναμο δολάριο.

Οι ανακοινώσεις εξαγορών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η United Technologies Corp. βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Rocketdyne, θυγατρικής της Βοeing στα πυραυλικά συστήματα, έναντι τιμήματος πλέον των 500 εκ. δολ.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ανακοινώσεις, η Tyco International δήλωσε πως περιμένει κέρδη της τάξεως των 45-47 σεντς ανά μετοχή στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο. Στο έτος, η εταιρία εκτιμά ότι θα αποκομίσει κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 1,88 και 1,98 δολ.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύστασή της για την AT&T σε hold από sell, λόγω της αναμενόμενης εξαγοράς της από την SBC Communications.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.494,05 μονάδες με κέρδη 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,06%, στις 2.063,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05%, στις 1.182,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδική τάση εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,62% στις 4.882,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,31% στις 3.925,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.266,08 μονάδες με κέρδη 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v