Νωρίτερα θα ανοίγει το Eurex US από τον Απρίλιο

Δύο ώρες νωρίτερα θα ανοίγει από τον Απρίλιο το Eurex US, προκειμένου να ”προλαβαίνει” μεγαλύτερους όγκος συναλλαγών από τις προθεσμιακές αγορές της Ασίας και να ανταγωνιστεί καλύτερα το CBOT.

Νωρίτερα θα ανοίγει το Eurex US από τον Απρίλιο
Δύο ώρες νωρίτερα θα ανοίγει από τον Απρίλιο το Eurex US, προκειμένου να ”προλαβαίνει” μεγαλύτερους όγκος συναλλαγών από τις προθεσμιακές αγορές της Ασίας.

Η κίνηση του Eurex US, του χρηματιστηρίου παραγώγων που εισήγαγε πέρσι στο Σικάγο το Eurex της Φραγκφούρτης, αποφασίστηκε για να βελτιωθεί η ανταγωνιστική θέση της αγοράς έναντι του Chicago Board of Trade (CBOT) στις συναλλαγές αμερικανικών ομολόγων και παραγώγων.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα που καταδεικνύει το πώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δίνουν τη δυνατότητα στις αγορές να λειτουργούν πλέον σε 24ωρη βάση.

Ήδη, το New York Stock Exchange, που λειτουργεί περισσότερο με ”παραδοσιακές” εντολές και δεν έχει αναπτύξει πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι μελετά το ενδεχόμενο να ανοίγει νωρίτερα για να προλαβαίνει περισσότερες συναλλαγές από την Ευρώπη.

Το Eurex US ανακοίνωσε ότι από τις 3 Απριλίου η διάρκεια συναλλαγών επεκτείνεται για δύο ώρες πριν το άνοιγμα, που σημαίνει ότι πλέον θα λειτουργεί σε 23ωρη βάση.

Θα ανοίγει στις 5 μ.μ. ώρα Σικάγου, δηλαδή 8 π.μ. ώρα Σίδνεϊ, αξιοποιώντας έτσι όλο το ασιατικό πρωινό συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v