Deals και πετρέλαιο ανεβάζουν τη Wall Street (upd)

Διευρύνει ελαφρώς τα κέρδη της η Wall Street, με αφορμή την υποχώρηση στις τιμές του μαύρου χρυσού αλλά και τα επιχειρηματικά deal που σημειώνονται. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Διευρύνει ελαφρώς τα κέρδη της η Wall Street, με αφορμή την υποχώρηση στις τιμές του μαύρου χρυσού αλλά και τα επιχειρηματικά deal που σημειώνονται. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε κάθετη πτώση στις διεθνείς ενεργειακές αγορές καθώς, αφενός δεν μειώθηκαν τα επίσημα επίπεδα παραγωγής στη σύνοδο του OPEC που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο και αφ’ ετέρου ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στο Ιράκ πολύ πιο ήρεμα από ότι αναμενόταν. Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου στο ενεργό συμβόλαιο futures στην αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 46,1 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας πλέον του 1 δολ.

Εν τω μεταξύ, στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, κατά 3,7% ενισχύθηκαν τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ το μήνα Δεκέμβριο, έναντι προσδοκιών της αγοράς για διαμόρφωση του μεγέθους στο 3,4% μετά την απογοητευτική ενίσχυση του 0,4% τον Νοέμβριο. Στο ίδιο διάστημα, οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,8%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οριστικοποιήθηκε το deal που αναμενόταν την προηγούμενη εβδομάδα, με την εξαγορά της AT&T από την SBC Communications, έναντι 16 δισ. δολ. Αναλυτικά, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές της SBC αξίας 15 δισ. δολ. συν ένα ειδικό μέρισμα ύψους 1 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, η Lee Enterprises συμφώνησε να αγοράσει την εκδοτική εταιρία Pulitzer έναντι 1,46 δισ. δολ. ενώ η Time Warner και η Comcast αναμένεται να προβούν σε κοινή προσφορά ύψους 15 δισ. δολ. για την εξαγορά της χρεοκοπημένης Adelphia Communications.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Metlife είναι κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Travelers Life and Annuity Corp., θυγατρικής της Citigroup, έναντι 12 δισ. δολ. ενώ η Kodak συμφώνησε να εξαγοράσει την καναδική Creo έναντι 980 εκ. δολ. σε ρευστό.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.489 μονάδες με κέρδη 0,6%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,12%, στις 2.059 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,72%, στις 1.179 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, o δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,4%, στις 4.852 μονάδες, ενώ ο γαλλικός Cac κέρδισε 1,12%, στις 3.913 μονάδες. Κέρδη 1,26% για τον Dax, στις 4.254 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v