Microsoft:Διπλάσια κέρδη από τις πωλήσεις PC, Xbox

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών στον κόσμο ανακοίνωσε διπλασιασμό των τριμηνιαίων κερδών χάρη στην αυξημένη ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές και βιντεο-παιχνίδια

Microsoft:Διπλάσια κέρδη από τις πωλήσεις PC, Xbox
Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικών στον κόσμο ανακοίνωσε διπλασιασμό των τριμηνιαίων κερδών χάρη στην αυξημένη ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές και βιντεο-παιχνίδια, καθώς και στη μείωση του κόστους.

Η Microsoft αναβάθμισε επίσης τις προοπτικές για το οικονομικό έτος που λήγει τον Ιούνιο και οι μετοχές της ενισχύθηκαν 1,7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Ο κολοσσός, που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Windows, κατάθεσε καθαρά κέρδη 3,46 δισ. δολαρίων για το β’ οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με 1,55 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 6,6%, στα 10,82 δισ. δολάρια.

Η Microsoft τόνισε ότι τα αποτελέσματα της μονάδας ψυχαγωγίας βοηθήθηκαν ιδιαίτερα από τις πωλήσεις του παιχνιδιού ”Halo 2” της κονσόλας Xbox, οι οποίες έφτασαν στις 6,3 εκατ. κόπιες.

Ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε ότι και οι πωλήσεις λογισμικών και δικτύων υπολογιστών, καθώς και τα έσοδα από την προβληματική μονάδα λογισμικών κινητής τηλεφωνίας συνέβαλαν επίσης στην ανάπτυξη κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v