Tα επιχειρηματικά deals χάρισαν κέρδη στη Wall

Με κέρδη άφησε τον Ιανουάριο η Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την ανακοίνωση πλήθους σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών που ώθησαν υψηλότερα την αγορά. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με κέρδη άφησε τον Ιανουάριο η Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την ανακοίνωση πλήθους σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών που ώθησαν υψηλότερα την αγορά.

Αναλυτικότερα με κέρδη έκλεισε η μετοχή της SBC, ύστερα από την οριστικοποίηση του deal για την εξαγορά της πρώην μητρικής AT&T. Η SBC θα καταβάλλει 16 εκατ. δολ. υπό τη μορφή ρευστού και μετοχών.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Citigroup, κατόπιν πώλησης της θυγατρικής της, Travelers Life, στην Μetlife. Αντίθετα οι μετοχές της αγοράστριας εταιρίας υποχώρησαν.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Lee Enterprises ενημέρωσε τους επενδυτές ότι θα καταβάλει 1,46 δισ. δολάρια ώστε να εξαγοράσει την Pulitzer, κίνηση που χάρισε κέρδη στους τίτλους των δύο εταιριών. Στο μεταξύ άνοδο κατέγραψε και η μετοχή της Mattel αλλά και της Exxon Mobil, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

Σε ένα άλλο deal που πραγματοποιήθηκε, η Eastman Kodak ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία Creo, καταβάλλοντας περίπου 980 εκατ. δολάρια. Οι τίτλοι της τελευταίας σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση. Εξάλλου, η αναβάθμιση σε ”Buy” της Delta Airlines, από την Merrill Lynch ώθησε υψηλότερα τις μετοχές της αεροπορικής εταιρίας.

Αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Tyson Foods αφού τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρίας δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση 3,7% σημείωσαν τα προσωπικά εισοδήματα Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές προσδοκούσαν ενίσχυση ύψους 3,4%. Το Νοέμβριο είχαν αυξηθεί κατά μόλις 0,4%.

Μικρή άνοδο σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης PMI του Πανεπιστημίου του Σικάγο τον Ιανουάριο, διαμορφούμενος στο 62,4, έναντι 61,4 το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, 1,09 εκατ. νέες κατοικίες πωλήθηκαν το Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για 1,2 εκατ. κατοικίες και ενώ το Νοέμβριο είχαν πωληθεί 1,12 εκατ. νέες κατοικίες.

Στις 10.490 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 0,6%, ενώ στις 2.062 μονάδες κινήθηκε ο Nasdaq, καταγράφοντας άνοδο 1,31%. Κέρδη 0,85% για τον S&P στις 1.181 μονάδες.

Τα δικαιώματα του ΟΤΕ ενισχύθηκαν κατά 0,33%, στα 8,99 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής κέρδισε 0,73%, στα 6,9 δολάρια. Κέρδη 0,72% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,72 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, o δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,4%, στις 4.852 μονάδες, ενώ ο γαλλικός Cac κέρδισε 1,12%, στις 3.913 μονάδες. Κέρδη 1,26% για τον Dax, στις 4.254 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v