Πτωτική συνεδρίαση στη Wall Street

Με αρνητικό πρόσημο ”έκλεισε” η Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και ανάμικτα εταιρικά νέα. Με κέρδη Λονδίνο Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με αρνητικό πρόσημο ”έκλεισε” η Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα και ανάμικτα εταιρικά νέα. Με κέρδη Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία των κρατών μελών του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνάντησή τους, αλλά και η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών οδήγησαν τις τιμές του μαύρου χρυσού σε χαμηλά 4 εβδομάδων.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η Delta Airlines, αφού η εταιρία κατέγραψε αύξηση στους επιβάτες τον Ιανουάριο του 2005, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στο μεταξύ, σημαντικά κέρδη σημείωσε και η μετοχή της Real Networks μετά το δημοσίευμα του Barron’s που υποστήριζε ότι η εταιρία ίσως αποτελέσει αντικείμενο εξαγοράς.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη δ΄ τριμήνου 2004 των Well Point και Ηumana αρκούσαν ώστε να δημιουργήσουν πιέσεις στους τίτλους των εταιριών. Εξάλλου η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών οδήγησε χαμηλότερα την Exxon Mobil. Ο πετρελαϊκός κολοσσός βρέθηκε στο ”στόχαστρο” διεθνών οίκων όπως η Citigroup, που αναβάθμισε τη μετοχή αλλά και της AG Edwards που αντίθετα, υποβάθμισε τη μετοχή με αφορμή την αποτίμησή της.

Η Citigroup αναβάθμισε επίσης τους τίτλους των Amerαda Hess και της Conoco Philips, που έκλεισαν με κέρδη. Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Google παρά τη θετική ανάλυσή της SG Cowen που τόνιζε τις θετικές προοπτικές της εταιρίας.

Στον αντίποδα, με άνοδο έκλεισε η μετοχή της Pfizer. Η φαρμακευτική επιχείρηση ανακοίνωσε στις αρμόδιες αρχές ότι οι κλινικές έρευνες για σκεύασμά της κατέδειξαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JCF τα κέρδη δ΄ τριμήνου 2004 των 500 εισηγμένων στον δείκτη S&P, θα αυξηθούν κατά 20,8%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,3%, στα 6,74 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 4,45%, στα 8,58 δολάρια. Πτώση 0,69% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,1 δολάρια.

Στις 10.715 μονάδες και με μηδενική μεταβολή (0,0%) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ πτώση 0,22% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.082 μονάδες. Πτώση 0,11% για τον S&P, στις 1.201 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στις 4.979 μονάδες και με κέρδη 0,78% έκλεισε ο FTSE 100, ενώ άνοδο 0,6% σημείωσε ο Cac, στις 3.981 μονάδες. Σε υψηλά 2,5 ετών περίπου ο Dax, στις 4.366 μονάδες και με κέρδη 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v