Μπους: Παρουσίαση προϋπολογισμού στο Κογκρέσο

Με την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμούς 3,6% το 2005, ο Πρόεδρος Μπους παρουσίασε στο Κονγκρέσο τον προϋπολογισμό συνολικού ύψους 2,5 τρισ. δολαρίων.

Μπους: Παρουσίαση  προϋπολογισμού στο Κογκρέσο
Με την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμούς 3,6% το 2005, ο Πρόεδρος Μπους παρουσίασε στο Κογκρέσο τον προϋπολογισμό για το δημοσιονομικό έτος 2005 2006, συνολικού ύψους 2,5 τρισ. δολαρίων.

Τα κονδύλια για το Υπουργείο Αμύνης, στα 419,3 δισ. δολ, εμφανίζονται μειωμένα, ενώ οι δαπάνες για την άμυνα του εσωτερικού της χώρας θα αυξηθούν κατά 1,2%. Ωστόσο από τις προαναφερόμενες αμυντικές δαπάνες εξαιρούνται τα ποσά που θα κατευθύνουν προς το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από τις περικοπές στον προυπολογισμό είναι ο αγροτικός και ο οικιστικός καθώς και ορισμένοι επιμέρους τομείς προγραμμάτων υγείας.

Εξάλλου, με βάση το νέο προυπολογισμό οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πληθωρισμό 2,4% το 2005, ενώ στα περίπου 8 τρισ. δολάρια που αποτελούν το έλλειμμα των ΗΠΑ θα προστεθούν άλλα 427 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v